Het Noord Nederlands Toneel (NNT) reist in het seizoen 2016/2017 met twee interessante voorstellingen door het land: All Inclusive (6 okt t/m 30 nov 2016) en Carrousel (3 maart t/m 27 mei 2017). Beide voorstellingen zijn geschikt voor leerlingen vanaf de bovenbouw (15+).       


ALL INCLUSIVE
Een voorstelling over het hier en nu, waarin we te maken hebben met de komst van grote groepen vluchtelingen. In een stamkroeg proberen de stamgasten de wereld te begrijpen en oplossingen te verzinnen.

Theater De Steeg - Wat Doe Jij? 
In samenwerking met Theater De Steeg ontwikkelen de afdeling educatie van het NNT en het jongerenplatform NNTWEE inspringtheater in de klas.
Jonge acteurs spelen een korte scène, waarna een spelleider de leerlingen uitnodigt te reageren: Ben je het eens met wat er gebeurt? Zou je samen tot een oplossing kunnen komen? Samen met de acteurs proberen de leerlingen hun suggesties uit. De leerlingen ervaren wat het effect is van hun gedrag en hoe ze een situatie kunnen beïnvloeden.
Klik hier voor meer informatie. Wat Doe Jij? is aan te vragen bij Theater De Steeg: mail@desteeg.info of (050) 579 14 34

Amnesty International - Kinderen op de vlucht
Het thema vluchtelingen in de klas kan met een gastles en lespakket van Amnesty International worden behandeld. Geheel kosteloos biedt Amnesty gastlessen aan, die ook als voorbereiding op de voorstelling kunnen dienen. Tijdens de les komen leerlingen in aanraking met de persoonlijke ervaringen van een aantal gevluchte jongeren. Door deze verhalen leren ze over de weg naar de asielprocedure in Nederland. Leerlingen worden uitgedaagd om een gefundeerde mening te vormen over de vluchtelingenproblematiek, door middel van interactieve werkvormen zoals debat en discussie. Het lespakket is ook los te bestellen, om zelf mee aan de slag te gaan in de klas.  
Klik hier voor het lespakket Kinderen op de vlucht. Klik hier voor het aanvraagformulier gastlessenCARROUSEL
De acteurs van het NNT, de dansers van Club Guy & Roni en de muzikanten van Asko|Schönberg slepen je mee in een eindeloze dansmarathon in een bruisende danszaal. Hoe het toch komt dat we zo graag naar het lijden van een ander kijken tijdens sportwedstrijden, reality-shows, het journaal, films of theatervoorstellingen. 
 

Maak je eigen Carrousel
In de schouwburgen van Groningen en Amsterdam nodigen we leerlingen uit om hun eigen versie van de voorstelling in het bestaande NNT-decor te komen spelen. Voorafgaand komt een NNT-docent op school om de leerlingen en hun docent in de vorm van een workshop aan het werk te zetten.
De data van de uitvoeringen zijn: Groningen donderdag 6 april, Amsterdam donderdag 13 april
Kosten: € 162,50 (excl. reiskosten) + entreetickets Carrousel

Theatrale inleiding Toe Dan(s) 
In een korte voorstelling van maximaal 30 minuten wordt ingegaan op het verhaal en de thematiek van Carrousel. Plug & Play, Hit & Run, de jonge acteurs hebben alleen een stopcontact nodig en spelen op elke mogelijke locatie. In de klas, in de foyer van het theater, op een studentenkamer of in de kantine. 
Kosten: € 100,- per voorstelling (excl. reiskosten).

 

Aanvragen kunt u indienen via het aanvraagformulier hieronder:
Bellen of mailen mag ook altijd: 050-5885447 / rene@nnt.nl

*
*
*
*
*
Belangstelling voor voorstelling
* Verplichte velden
  • Noord Nederlands Toneel

    Bloemstraat 38
    9712 LE Groningen

    T: +31 50 588 54 40

    E: info@nnt.nl
Realisatie: Stoneart Webdesign