We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Twee
Sluit
Sluit

Liliane Brakema

Regisseur

Liliane Brakema

Regisseur Liliane Brakema zet in haar werk een sterke beeldtaal tegenover een bestaande tekst. Dat begon al tijdens haar studiejaren, die gekenmerkt worden door de intense zoektocht naar hoe deze twee werelden bij elkaar te brengen. Dat Liliane nu voorstellingen voor ons maakt, voelt daarom een beetje als een match made in heaven. Want die zoektocht kennen wij natuurlijk als geen ander.

Lilianes talent komt al snel naar voren. Bij haar afstudeervoorstelling De Wilde Eend is het meteen raak: de voorstelling wordt voor het Nederlands Theater Festival geselecteerd als een van de tien beste van het seizoen. Ze wint er bovendien de André Veltkampprijs mee. We zijn blij dat we haar onder onze vleugels verder kunnen laten groeien.

Helemaal voor onszelf houden kunnen we haar echter niet. Ze blijft de komende tijd naast het NNT, ook regisseren bij NTGent, Theater Freiburg en haar eigen gezelschap Firma Ducks. Liliane haalt haar inspiratie uit de wereld om haar heen. Zo reisde zij naar Israël en de Palestijnse gebieden om daar een voorstelling te maken over het conflict, en volgde ze een jaar toneelschool in Australië. Ook deed zij een bachelor Economie en Bedrijfskunde, waarbij ze zich verdiepte in armoede. Daar schreef ze trouwens ook ‘nog even’ een boek over: Microfinance: profit or poverty reduction.

Liliane is begonnen in ons talentontwikkelingstraject NNT RAW, waarbij zij en regisseur Eline Arbo gedurende vier jaar, ieder één keer per jaar een theatraal onderzoek. Ze experimenteren met interdisciplinair werken en gaan uiteindelijk regisseren voor de grote zaal.

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.