We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Twee
Sluit
Sluit

Robbert van Heuven

Dramaturg

Robbert van Heuven

Hoewel Robbert van Heuven nog altijd in Leiden woont (tip: begin niet over de NS tegen hem), kent hij het Groningse cultuurlandschap op z’n duimpje. Ruim voor hij bij het NNT kwam, schreef hij namelijk jarenlang de programma’s en interviews voor het Groningse festival Noorderzon. Met een studie Theaterwetenschap en Cultuurwetenschap lag het in de lijn der verwachtingen dat Robbert zou gaan schrijven over theater. Hij werkte dan ook lang als freelance cultuur- en theaterjournalist en dramaturg. Hij schreef (en schrijft) onder andere voor Dagblad Trouw en TM (Theatermaker). Waag het niet om te zeggen dat cultuurbeleid saai is. Zodra Robbert dat hoort, sprint hij op en gaan zijn ogen glimmen. Hij neemt je vervolgens zo bevlogen als een voetballiefhebber over een WK-wedstrijd mee in de wondere wereld van het Nederlandse theaterbestel en culturele infrastructuur.

Dat Robbert nu ook als dramaturg werkt, is voor hem niet meer dan logisch. In zijn eigen woorden: “Cultuurjournalistiek en dramaturgie, kritiek en reflectie, liggen dicht bij elkaar.” Als freelance dramaturg werkte hij bij onder andere voor Urban Myth, Wunderbaum en de Amsterdam Fringe. Vanaf 2017 is hij gezelschapsdramaturg bij het NNT.

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.