We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Twee
Sluit
Sluit

Roni Haver

Choreograaf

Roni richt samen met Guy Weizman in 2002 het internationale dansgezelschap Club Guy & Roni op. Club Guy & Roni maakt eigenzinnig en explosief danstheater dat de actualiteit op de hielen zit; met mysterieuze, muzikale en verleidelijke voorstellingen die veel verder reiken dan dans alleen. Altijd zoekt de Club de samenwerking op met andere kunstdisciplines; naast theatermakers en dansers met o.a. schrijvers, componisten, musici, film- en videokunstenaars.

Haver begint haar carrière als danser in het Bat Sheva Ensemble in Tel Aviv en danst daarna in verschillende gezelschappen bij onder meer Wim Vandekeybus en Itzik Galili. Haver en Weizman worden regelmatig als gastchoreograaf uitgenodigd in binnen- en buitenland. Met Club Guy & Roni zijn de laatste jaren diverse prijzen en nominaties in de wacht gesleept. Het gezelschap toert met meerdere producties door Nederland en langs internationale podia.
Sinds 2014 is Roni samen met Guy Weizman choreographer in residence bij TanzMainz/ Staatstheater Mainz.

Naast het werk als choreograaf, danst Roni Haver in veel producties. Ze wordt genomineerd in 2001 voor de Zilveren Theaterdansprijs voor haar rol in ‘Albert and Panja’ en voor De Zwaan beste dansprestatie voor haar rol in ‘Myrrh and Cinnamon’ (2005).

 

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.