We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Twee
Sluit
Sluit

Thomas Higginson

Danser

Thomas Higginson

Thomas Higginson (UK, 1997) studeerde van 2015 tot 2016 aan de London Contemporary Dance School (‘The Place’) en kwam daarna naar Brussel waar hij de driejarige opleiding aan P.A.R.T.S. (Performing Arts Research and Training Studios) afrondde. Tijdens zijn opleiding werkte hij samen met choreografen als Boris Charmatz, Daniel Linehan en Ivana Müller. Onlangs nam hij deel aan de productie Somnia (2019) van Anne Teresa de Keersmaeker.

Een paar maanden geleden kwam hij in Noorwegen een voormalig PDC-danser tegen, ze raakten aan de praat en van het een kwam het ander: hij deed auditie en werd aangenomen – tot zijn eigen verbazing, omdat de benadering van contemporary dance van de Club heel anders is dan tijdens zijn opleiding. Thomas is een veganist die in het weekend kaassoufflés eet en een yogi die verlichting heeft gevonden in de nachtclub. Als je hem ziet zonder glitter op zijn gezicht, dan is hij het niet.

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.