Hendrik Aerts
hendrikstereo_1.jpg
Hendrik-Aerts_vierkant_2.jpg

Hendrik Aerts

Acteur en theatermaker Hendrik Aerts studeerde in 2000 af aan de Arnhemse toneelschool. Vanaf 2017 behoort hij als acteur en regisseur tot het vaste ensemble van het NNT.

Als vast acteur bij Saskia Boddeke en Peter Greenaway speelde hij o.a. in Rembrandts Spiegel, The Blue Planet, The Big Bang, A day in the Life of a Castle, The Black Square, The golden Age of the Russian Avantgarde, Obedience en Chtchoukine, Matisse, la danse et la musique.

Verder schreef hij verschillende voorstellingen waaronder Jamais Vu en hij die nog van geen einde wist en regisseerde hij Harry – een loflied (winnaar Voix Gras festival), Sa Majesté des Mouches, naar Varkensstal, offending the audienceStereotypografilologica, KASPAR en Self-Accusation.

Aerts werkte als acteur onder regies van o.a. Marcus Azzini, Lotte van de Berg, Johan Simons, Nataliya Golofastova, Sanne Vogel, Jules Terlingen, Marieke van Leeuwen, Michiel Johannes Jansen, Alexandra Broeder, Guy Weizman, Dries Verhoeven en Lucas de Man.

Op televisie was hij o.a. te zien in De Acteurs, Zone Stad, Keyzer en de Boer Advocaten, Code 37, De Bunker en Vermist. Op film is hij te zien in Goltzius and the Pelican Company in regie van Peter Greenaway en Het Vonnis en Het Tweede Gelaat in regie van Jan Verheyen.

Verder is hij werkzaam als gastdocent bij ArtEZ drama/dans.

Meegewerkt aan:

FAUST™

Functie: Regie
Jaar: 2018
Lees verder FAUST™

dood en zo

Functie: Regie
Lees verder dood en zo

Carrousel

Functie: spel en dans
Jaar: 2017
Lees verder Carrousel
  • Noord Nederlands Toneel

    Bloemstraat 38
    9712 LE Groningen

    T: +31 50 588 54 40

    E: info@nnt.nl
Realisatie: Stoneart Webdesign