NNT Nieuws

Sleutel gevonden? / Found a key?

Sleutel gevonden? Probeer hem uit op onze sloten, iedere vrijdag na 17:00 uur tijdens Machinefabriek Raw. Één van de sleutels past op ons slot. Heb jij die 'gouden sleutel' gevonden en open je het slot? Dan win je twee vrijkaarten voor iedere (!) première van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni in de komende vier jaar.  Found a key? Try it! It might fit. You can test it every Friday after 5PM at Machinefabriek RAW. One key is the ‘golden key’ that fits our lock. If you find the key and open the lock, you win a ticket to every premiere of the Noord Nederlands Toneel and Club Guy & Roni for the next four years! Yes, each and every one of them.   Machinefabriek Raw?!? 

Opening Machinefabriek Raw

Vanaf 17 maart starten het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni met ‘Machinefabriek RAW’, in ons theaterthuis De Machinefabriek. Als een huiskamer van Groningen gooien we de deuren wagenwijd open, om alles wat ruw, rauw of onaf is, in ontwikkeling, op kweek of in de steigers, een plek te bieden. ‘Machinefabriek RAW’ is een bar plus restaurant plus podium. Een plek dus waar je aan het eind van de week naartoe gaat met vrienden of collega’s om lekker te eten, goede gesprekken te voeren met makers en je te laten verrassen door een voorstelling, expositie, lezing of optreden. Of gewoon om bij te kletsen.Iedere vrijdagavond heeft een ander programma, gemaakt door NNT/Club Guy & Roni of door andere organisaties van binnen of buiten de stad. Programma Machinefabriek RawVrijdag 17 maart
OPENING NIGHT*
met o.a. try-out Mechanical Ecstasy, biechtstoelen met Julie & Guy, karaoke, kinderkunstelhoek en een speakers corner  17:00 deuren open> borrelen & eten & biechtstoelen20:00 Try-out Mechanical Ecstasy - Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag Vrijdag 24 maart
IDEALEN in de POLITIEKVrijdag 31 maart
KINDERS
alle leeftijden zijn welkom en aan iedereen wordt gedacht... Vrijdag 7 april
GAME ON*Vrijdag 14 april
KLEINE DAGEN - BERNARD DEWULF
De Vlaamse auteur Bernard Dewulf, die ook de toneeltekst voor Carrousel schreef, geeft een theatrale lezing 'Kleine dagen', naar zijn gelijknamig boek. Niet zomaar een lezing, 'de letters komen tot leven' schreef De Morgen.  * = language no problem 

Borgen naar Carré!

Wegens groot succes komen we nog één keer terug met Borgen. Op 1,2, 15 en 16 juli 2017 is Borgen te zien in Koninklijk Theater Carré. Wereldwijd smulden miljoenen kijkers van de Deense tv-serie Borgen. Ola Mafaalani maakte van dit politieke drama een 9 uur durend theaterevenement, compleet met live muziek en diner. Gedurende 4 voorstellingen kunnen 1.200 bezoekers binge-watchen in Carré; niet eerder speelde Borgen in een zaal van deze omvang. Kaarten zijn vanaf vandaag te koop. Madeleine van der Zwaan, directeur Koninklijk Theater Carré: “We zijn enorm trots dat we Borgen in ons 130e jaar mogen presenteren in Carré. Het is geweldig dat projecten van deze omvang hier gerealiseerd kunnen worden. Borgen laat zien dat alles mogelijk is in Carré, ook een 9 uur durende theatervoorstelling, inclusief diner in de zaal. Een unieke ervaring waar je bij moet zijn.”

Over Borgen
In Borgen ontspint zich een wereld vol intriges, machtsstrijd, idealen en ambities rondom de eerste vrouwelijke premier Birgitte Nyborg. Haar idealisme wordt op de proef gesteld en daarnaast lijkt ze ook nog eens langzaam de controle over haar eigen gezinsleven te verliezen. Borgen kent een ongekend grote cast van ruim 30 acteurs en musici met Malou Gorter als Birgitte Nyborg, Peter Vandemeulebroecke als haar spindoctor Kasper Juul, Anna Drijver als de brutale journaliste Katrine Fonsmark en Renée Soutendijk als Hanne Holm. Adam Price, naast scenarioschrijver ook een bekende Deense chef-kok, droeg bij aan het speciaal voor Borgen en het NNT ontwikkelde culinaire concept. Een unieke totaalbeleving die Carré op deze dagen ‘the place to be’ maakt.
Busarrangement
Vanuit Noord-Nederland rijdt er op 1 en 15 juli een touringcar naar Carré. Bij het arrangement is inbegrepen: vervoer ARRIVA Touring (toilet aanwezig), 2 x koffie/thee, lekkernij in de bus, aperitiefje, Dvd-vertoning 'Ola's Borgen'  
op de heenreis, tickets voor de voorstelling o.b.v. zitplaatsen balkon of galerij, 5-gangendiner, gastvrouw of -heer.
Opstapplaatsen:
Zaterdag 1 juli 2017 opstapplaatsen in Groningen-Haren- Assen-Hoogeveen- Meppel 
Zaterdag 15 juli 2017 opstapplaatsen in Leeuwarden-Drachten- Heerenveen-Joure- Lemmer
Kosten busarrangement + tickets
De prijs voor dit arrangement is €149,- p.p. excl. boekingskosten à €5,- p.p.


Reserveren:
- enkel tickets 
- tickets + busarrangement 

Stage acteur / mimespeler juni 2017

Voor De Kale Zangeres (Ionesco) onder regie van Liliane Brakema bij het Noord Nederlands Toneel zoeken wij een:STAGAIR acteur of mimespeler (m/v) van 1 juni 2017 tot en met 24 juni 2017.In de voorstelling gaan wij op zoek naar een combinatie van dans, mime en tekst. Samen met twee acteurs, Joost Bolt en Ilke Paddenburg en twee dansers van Club Guy & Roni, Adam Peterson en Igor Podsiadly, repeteren wij drie en een halve week en spelen wij drie keer.De audities, repetities en voorstellingen vinden plaats in de Machinefabriek, de thuishaven van het Noord Nederlands Toneel in Groningen. De auditie is op 11 maart. De speeldata zijn 22, 23 en 24 juni 2017.Liliane Brakema is de eerste regisseuse in de geschiedenis die met een afstudeervoorstelling geselecteerd werd voor het Nederlands Theaterfestival. Haar regie van De Wilde Eend werd verkozen als een van de tien beste voorstellingen van het afgelopen seizoen. Brakema is een uitzonderlijk talent dat een sterke beeldtaal tegenover een bestaande tekst zet. De Kale Zangeres wordt gemaakt in het kader van NNT-raw, een talentontwikkelingstraject waarbij net afgestudeerde theatermakers bij het Noord Nederlands Toneel worden klaargestoomd voor de grote zaal.Zit jij in het derde of vierde jaar van je studie en heb je interesse? Stuur dan een korte motivatie, een foto en idealiter een korte introductievideo van maximaal 1 minuut naar auditions@nnt.nl met als onderwerp “auditie RAW” en je hoort van ons. Voor de periode is een stagevergoeding van €300.- beschikbaar. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met maarten@nnt.nl. Ps. Als je tussen 1 en 15 juni een paar dagen moet missen i.v.m. het ITS Festival is dat op te lossen.

Twee keer achter de schermen bij Carrousel

Komende tijd gooien we de deuren van het repetitielokaal van onze nieuwe voorstelling Carrousel wagenwijd open. Twee mooie kansen om alvast te proeven wat Carrousel en het nieuwe NNT in petto hebben. Maar welk evenement is het meest geschikt voor jou?Te beginnen met onze marathon Carrousel Danst Door van donderdag 2 februari  21:00 uur t/m vrijdag 3 febuari 21:00 uur in ons eigen Theater de Machinefabriek. Een experiment, een feest en een ontmoetingsplek in één. Je kunt komen en gaan wanneer je wilt en de toegang is gratis.Wil je graag het gevoel van een echte repetitie meemaken? Kom dan naar de Openbare Repetitie in de Stadsschouwburg op woensdag 8 februari. Zie de acteurs en dansers werken aan hun rol en stel je vragen aan de spelers, muzikanten of regisseur. Onze NNT-vrienden krijgen gratis toegang op vertoon van hun vriendenpas en met de kortingscode voor hun online bestelling. 

Carrousel Danst Door: 24-uurs dansmarathon

Carrousel Danst Doordo 2 feb 21.00 uur t/m vr 3 feb 21.00 uur, De Machinefabriek (Bloemstraat 38)

De voorstelling Carrousel begint wanneer de danswedstrijd al 720 uur bezig is. Daarom starten cast & crew precies 720 uur voor de première een 24-uurs dansmarathon en jij mag meedoen! Je kunt inhaken of afhaken wanneer je wilt, maar hou je het (net als wij!) 24 uur vol dan krijg je een premièrekaart voor Carrousel. Sta je stil of komen je knieën op de grond? Dan ben je af!

Tijdens de marathon zijn er diverse workshops en activiteiten in De Machinefabriek: morning yoga, miniconcerten, een theatrale inleiding op Carrousel, smartlappen zingen, kom super gezond ontbijten, of schuif aan bij het diner. En de bar is 24 uur open!
De cast & crew laat zich individueel sponsoren en wil met deze uitdaging geld ophalen voor het werk van Artsen Zonder Grenzen. Dus kom op, dans mee (en nog beter laat je ook sponsoren) voor de ervaring én het goede doel! 

Limited edition fotoboek NNT

 Na acht jaar gedurfd, betrokken en visueel explosief theater namen Ola Mafaalani en haar artistieke team afscheid van het NNT. Wie alle hoogtepunten over de afgelopen jaren nog eenmaal voorbij wil laten komen, kan bij de kassa van de Stadsschouwburg of de Oosterpoort voor €   10,- een limited edition fotoboek aanschaffen.Kijk voor de openingstijden van de kassa op www.de-oosterpoort.nl/kassa-en-huisregels/.  

  • Noord Nederlands Toneel

    Bloemstraat 38
    9712 LE Groningen

    T: +31 50 588 54 40

    E: info@nnt.nl
Realisatie: Stoneart Webdesign