NNT Nieuws

Extra voorstelling 'Mijn Vrede' in Groningen

Extra voorstelling Mijn Vrede in Stadsschouwburg Groningen op 21 december.

Deze maand speelt het Noord Nederlands Toneel met Marcel Hensema de voorstelling Mijn Vrede in Stad en Ommeland. De vier voorstellingen in de Stadsschouwburg Groningen waren uitverkocht, er is daarom een extra voorstelling gepland op donderdag 21 december. Kaartverkoop is gestart. 
 

Audities interdisciplinaire Poetic Disasters Club

Zit je in 2018 in het laatste jaar van je theateropleiding? Wil jij deel uitmaken van een interdisciplinair collectief, onder de vleugels van drie professionele gezelschappen? Auditeer dan voor een stage bij de Poetic Disasters Club (2018-2019)!Voor de zevende editie zijn Club Guy & Roni, Slagwerk Den Haag en het Noord Nederlands Toneel op zoek naar acteurs, muzikanten én dansers die stage willen lopen bij deze internationale, interdisciplinaire talentontwikkelingsgroep. Lees hier de auditieoproep. Interesse? Reageer voor maandag 4 december.

Gezocht stagiair beeld & stagiair marketing , per 1 februari

Op zoek naar een dynamische, betrokken en creatieve stage in de marketing of multimedia design? Per 1 februari 2018 heeft het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni plek voor twee stagiairs: één marketingstagiair en één stagiair beeld.  STAGIAIR BEELDHeb jij een talent voor beeld maken, fotografie en film? Ben jij een uitstekende photoshopper en een liefhebber van cultuur? Dan hebben wij een droomstage voor jou op onze afdeling marketing!Lees de volledige vacaturetekst hierJe motivatiebrief met CV kan je tot en met vrijdag 4 januari 2018 mailen naar Bo van Bommel: bo@nnt.nl STAGIAIR MARKETING EN COMMUNICATIEGaat jouw hart sneller kloppen van campagnes, content marketing en de customer journey? En word je enthousiast van theater, dans en muziek?Lees de volledige vacaturetekst hierJe motivatiebrief met CV kan je tot en met vrijdag 4 januari 2018 mailen naar Bo van Bommel: bo@nnt.nl

Vacature senior marketeer

Ter uitbreiding van onze afdeling marketing en communicatie zijn we op zoek naar een senior marketeer voor Club Guy & Roni en het Noord Nederlands Toneel. Een bevlogen, strategische marketeer, die inhoudgedreven wil werken. Bekijk hier de volledige vacature.  

3 november - Machinefabriek RAW XL-editie: 3x dans

3x dans + expositie van kunstacademiestudenten Minerva (Groningen) + artEZ (Arnhem)

Alles wat ruw, rauw of onaf is, in ontwikkeling, op kweek of in de steigers verdient een plek op ons vaste vrijdagavondprogramma Machinefabriek RAW. Voor deze XL-editie hebben we studenten van dansacademie artEZ in Arnhem en kunstacademie Minerva in Groningen uitgenodigd om recent werk te tonen.

Vanaf 20:00 uur voeren studenten van dansacademie artEZ in Arnhem drie choreografieën uit. NNT’er Hendrik Aerts is docent op artEZ Arnhem en heeft één performance geregisseerd. Voor de liefhebbers van Hendrik z’n festivalhits Self Accusation, waarvan een mini-versie afgelopen zomer te zien was in een container op Noorderzon, KASPAR of Publikumsbeschimpfung is dit iets om naar uit te kijken.

De bar en het restaurant in de Machinefabriek is open vanaf 17.00 uur. Het werk van de Minerva-studenten is geïnspireerd op het werk van Eleni Kamma en kun je bewonderen in de foyer van de Machinefabriek. De expositie is gratis toegankelijk, tickets voor de 3 dansperformances kosten € 5,-.

Bestel nu! 

Tekstboekje 'dood en zo' te koop!

Sophie Kassies schreef een soms rauwe en vaak lichte tekst op basis van de opgetekende gesprekken van Annemarie Prins en Eva Duijvestein.
De tekst is uitgegeven door de Toneelbibliotheek en hier te koop.
Kosten € 7,50   

Voor de voorstelling 'dood en zo' iets eten?

Voor de voorstelling iets eten? Dat kan! Ons restaurant is van woensdag 25 tot en met zaterdag 28 oktober iedere avond vanaf 17.00 uur open. Voor 15 euro kunt u mee-eten met het menu van Kookpit.
Wilt u dan minimaal twee dagen van tevoren reserveren via demachinefabriek@nnt.nl?
MENU
Voorgerecht
knolselderijsoep met chermoula

Hoofdgerecht
pompoenpakketje met pruimen, 
geitenkaas en hazelnoten graansalade met gekarameliseerde ui en boerenkaas 
en een frisse salade

Vacature: eerste inspiciënt

Ter uitbreiding van onze afdeling techniek zijn we per 1 januari 2018 op zoek naar een eerste inspiciënt. Als eerste inspiciënt verricht je theatertechnische werkzaamheden bij de ontwikkeling, opbouw en het verloop van onze voorstellingen. Je legt verantwoording af aan het hoofd techniek. Gezien de samenstelling van ons team zoeken wij een eerste inspiciënt decor die ook als lichtoperator uit de voeten kan.  Bekijk hier de volledige vacature. 

Theaternacht ☾✨ zeven performances op één avond

Met zeven korte voorstellingen en performances van zeven actrices neemt het Noord Nederlands Toneel op zaterdag 7 oktober de hele schouwburg over. Op één avond loopt u van de ene naar de andere voorstelling op onverwachte plekken. Onderweg wordt u verrast door een installatie van beeldend kunstenaar Louise te Poele. Even een break tussen de voorstellingen? De bar is de hele avond open, er is lekker eten en dj Bram – onze acteur Bram van der Heijden – draait.>>> kaartenZeven veelzijdig actrices krijgen de vrije hand en maken wat ze zélf willen maken. Sommige spelers liepen al jaren met het idee rond - van een ode aan Nina Simone tot een liedjesprogramma geschreven met Daniël Lohues over het hebben van Portugees-Drentse wortels. Andere acteurs grijpen hun kans om een prachtige toneeltekst te vertolken, of met een theatraal alibi aan mensen op straat te vragen: ‘wie denk jij dat ik ben?’.Het wordt een hoogstpersoonlijke avond, een feest en bovenal een ode aan het verlangen om te maken.Met: Rosa da Silva, Nadia Amin, Marit Hooijschuur, Khadija El Kharraz Alami, Laurien Riha, Bien De Moor, Annelotte van Aarst, Louise te Poele, e.v.a.>>> kom zelf kijken

Dit zijn onze idealen

Geen beter moment om over de grote zaken des levens na te denken dan de zomervakantie. Nu Club Guy & Roni en het Noord Nederlands Toneel zijn gaan samenwonen in Theater de Machinefabriek en regelmatig samen voorstellingen maken, hebben we onze gezamenlijke idealen op een rij gezet.  In plaats van één antwoord te geven, hebben we een bundeling gemaakt van onze favoriete motto's en inspirerende uitspraken. Een veelheid aan antwoorden dus, net zoals we een veelheid aan voorstellingen maken. De komende weken vind je onze idealen op straat, in theaters en online. Spaar ze allemaal. WE KINDLY INVITE YOU TO TAKE A CHANCE!

  • Noord Nederlands Toneel

    Bloemstraat 38
    9712 LE Groningen

    T: +31 50 588 54 40

    E: info@nnt.nl
Realisatie: Stoneart Webdesign