NNT Nieuws

Salam één van de beste voorstellingen van dit seizoen!

Hoera! Salam is geselecteerd als één van de elf beste en belangwekkendste voorstellingen van het afgelopen seizoen! 
"een wervelende, grootse voorstelling die het woord ‘theater’ alle glans geeft die het kan hebben" aldus de Nederlandse toneeljury.

Lees hier het volledige juryrapport.

Marcel Hensema herneemt 'Mijn Vrede' deze kerst

Na een reeks uitverkochte voorstellingen vorig jaar, kon een herneming van 'Mijn Vrede' niet uitblijven. Marcel Hensema geeft hierin zijn versie van het kerst- en het scheppingsverhaal. Hij voert het publiek door een labyrint van verhalen: God die wel van een Hooghoudtje houdt, Adam en Eva in mien toentje, juf Marjon uit Sappermeer, de omhooggevallen Jitske uit Haren, het meisje Minne, sterreporter Alfred Venema en de Hensemaatjes komen voorbij. Een knotsgekke en hartverwarmende voorstelling voor het hele gezin! “Een kerstverhaal zoals een kerstverhaal moet wezen”, aldus Dagblad van het Noorden.Maandag 24 en woensdag 26 december, in Martiniplaza*** Kaartverkoop start 15 mei ***

Als eerste kaarten kopen? Schrijf je hieronder in voor de NNT-nieuwsbrief, dan ontvang je bericht zodra de kaartverkoop is gestart. Ontvang onze nieuwsbrief* verplicht veldEmailadres * Voornaam * Achternaam *  

Guy Weizman leidt koninklijke familie rond op koningsdag

Tijdens het bezoek van de koninklijke familie aan Groningen deze koningsdag, neemt onze artistiek en algemeen directeur Guy Weizman een deel van de rondleiding van het koninklijk paar op zich. In de Martinikerk kan de koninklijke familie genieten van muziek door het Noord Nederlands Orkest, onder leiding van dirigent Rossen Gergov, en een korte dansvoorstelling van onze huisgenoten Club Guy & Roni. Het geheel vindt plaats tegen het decor van een uitvergroot kunstwerk van David LaChapelle, die momenteel exposeert in het Groninger Museum. De rondleiding wordt live uitgezonden vanaf 10:45 uur op NPO1. Later op de avond zijn Guy en de dansers uit ons ensemble nog te zien tijdens het Koningsdagconcert, uitgezonden vrijdagavond 21:05 uur op NPO2.

Toneeltekst SALAM te koop

De tekst die Fikry El Azzouzi heeft geschreven voor de voorstelling Salam is nu te koop in een handzaam boekje, uitgegeven door De Nieuwe Toneelbibliotheek.De toneeltekst is te bestellen via het Noord Nederlands Toneel tegen een vergoeding van €10,- inclusief verzendkosten. Geïnteresseerd? Bestel hem hier. 

GEZOCHT: oud DICHTERBIJ'ers


Twintig jaar geleden organiseerden we de eerste editie van Dichterbij. De kans voor jongeren om zich een week lang onder te dompelen in de professionele theaterwereld en in een korte tijd een bijzondere voorstelling te maken.
 
In mei 2018 maken we met een dreamteam van vormgevers, technici, dansers & muzikanten een spectaculaire jubileumvoorstelling. Rond de voorstellingen willen we met alle deelnemers van voorgaande edities een reünie organiseren.

Heb jij een Dichterbij-verleden? Meld je HIER aan om op de hoogte te blijven van de feestelijke plannen voor het twintigjarig bestaan!

Audities interdisciplinaire Poetic Disasters Club

Zit je in 2018 in het laatste jaar van je theateropleiding? Wil jij deel uitmaken van een interdisciplinair collectief, onder de vleugels van drie professionele gezelschappen? Auditeer dan voor een stage bij de Poetic Disasters Club (2018-2019)!Voor de zevende editie zijn Club Guy & Roni, Slagwerk Den Haag en het Noord Nederlands Toneel op zoek naar acteurs, muzikanten én dansers die stage willen lopen bij deze internationale, interdisciplinaire talentontwikkelingsgroep. Lees hier de auditieoproep. Interesse? Reageer voor maandag 4 december.

3 november - Machinefabriek RAW XL-editie: 3x dans

3x dans + expositie van kunstacademiestudenten Minerva (Groningen) + artEZ (Arnhem)

Alles wat ruw, rauw of onaf is, in ontwikkeling, op kweek of in de steigers verdient een plek op ons vaste vrijdagavondprogramma Machinefabriek RAW. Voor deze XL-editie hebben we studenten van dansacademie artEZ in Arnhem en kunstacademie Minerva in Groningen uitgenodigd om recent werk te tonen.

Vanaf 20:00 uur voeren studenten van dansacademie artEZ in Arnhem drie choreografieën uit. NNT’er Hendrik Aerts is docent op artEZ Arnhem en heeft één performance geregisseerd. Voor de liefhebbers van Hendrik z’n festivalhits Self Accusation, waarvan een mini-versie afgelopen zomer te zien was in een container op Noorderzon, KASPAR of Publikumsbeschimpfung is dit iets om naar uit te kijken.

De bar en het restaurant in de Machinefabriek is open vanaf 17.00 uur. Het werk van de Minerva-studenten is geïnspireerd op het werk van Eleni Kamma en kun je bewonderen in de foyer van de Machinefabriek. De expositie is gratis toegankelijk, tickets voor de 3 dansperformances kosten € 5,-.

Bestel nu! 

Tekstboekje 'dood en zo' te koop!

Sophie Kassies schreef een soms rauwe en vaak lichte tekst op basis van de opgetekende gesprekken van Annemarie Prins en Eva Duijvestein.
De tekst is uitgegeven door de Toneelbibliotheek en hier te koop.
Kosten € 7,50   

Voor de voorstelling 'dood en zo' iets eten?

Voor de voorstelling iets eten? Dat kan! Ons restaurant is van woensdag 25 tot en met zaterdag 28 oktober iedere avond vanaf 17.00 uur open. Voor 15 euro kunt u mee-eten met het menu van Kookpit.
Wilt u dan minimaal twee dagen van tevoren reserveren via demachinefabriek@nnt.nl?
MENU
Voorgerecht
knolselderijsoep met chermoula

Hoofdgerecht
pompoenpakketje met pruimen, 
geitenkaas en hazelnoten graansalade met gekarameliseerde ui en boerenkaas 
en een frisse salade

Vacature: eerste inspiciënt

Ter uitbreiding van onze afdeling techniek zijn we per 1 januari 2018 op zoek naar een eerste inspiciënt. Als eerste inspiciënt verricht je theatertechnische werkzaamheden bij de ontwikkeling, opbouw en het verloop van onze voorstellingen. Je legt verantwoording af aan het hoofd techniek. Gezien de samenstelling van ons team zoeken wij een eerste inspiciënt decor die ook als lichtoperator uit de voeten kan.  Bekijk hier de volledige vacature. 

  • Noord Nederlands Toneel

    Bloemstraat 38
    9712 LE Groningen

    T: +31 50 588 54 40

    E: info@nnt.nl
Realisatie: Stoneart Webdesign