NNT Nieuws

Carrousel, de Keuze van de WijkJury Groningen 2017!

De WijkJury Groningen zag afgelopen theaterseizoen 13 voorstellingen verkoos Carrousel als de meest memorabel, indrukwekkende en mooiste voorstelling van het seizoen. Guy Weizman nam namens het Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni + Asko|Schönbergs K[h]AOS de prijs in ontvangst. 

“Carrousel was voor ons een overweldigende ervaring. We wisten bijna niet waar we moesten kijken, zoveel was er te zien. Het raakte overal. We hebben ons geen moment verveeld, het spektakel bleef ons boeien. Deze totaalvoorstelling is entertainment verheven tot kunst.” (Wijkjury Groningen)

Carrousel genomineerd voor VSCD Mimeprijs!

De jury over Carrousel: "Een meeslepende en wervelende voorstelling, waarin beweging, dans, tekst en muziek elkaar op een overtuigende manier versterken. Carrousel reflecteert op een prikkelende en toegankelijke manier op het huidige media-tijdperk van kijken naar het lijden van een ander en trekt de toeschouwer mee in een krachtig en verwarrend spel. De gefragmenteerde theatertekst, het indrukwekkende decor en de energieke muziek zorgen voor een rijke en dynamische theatertaal, waarin het fysieke verhaal steeds bepalend is."  

De uitreiking
Op zondag 17 september wordt de Mimeprijs uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlandse Theater.

De jury
De VSCD-Mimejury 2017 bestaat uit voorzitter Cees Debets (directeur programmering Het Nationale Theater), Paul van der Laan (mimemaker), Erica Smits (dramaturg/journalist), Ine te Rietstap (mimemaker en artistiek leider Tweetaktfestival), Michèle Bouwmans (theaterprogrammeur Lux) en Eva Middelhoff (directeur Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging).

De VSCD
De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) is de belangrijkste belangenbehartiger van theaters en concertgebouwen. Podiumkunstenaars dragen krachtig bij aan het kunstklimaat en zijn het kapitaal van theaters en concertgebouwen. Hun prestaties verdienen bijzondere aandacht en een groeiend publiek. Daarom reikt de VSCD elk jaar prijzen uit in verschillende genres voor de indrukwekkendste podiumprestaties.


Hendrik Aerts regisseert Self-Accusation

Hendrik Aerts is als makende speler verbonden aan het Noord Nederlands Toneel. Samen met de dansers en muzikanten van Club Guy & Roni's Poetic Disasters Club maakte hij 'Self-Accusation'. De voorstelling speelt momenteel in het Amsterdamse Bos en reist daarna langs de Parade in Utrecht en Amsterdam. Van harte aanbevolen!

Klik hier voor meer informatie en kaarten. En bekijk hieronder de trailer:

NNT RAW - regisseur Liliane Brakema aan het werk bij NNT

Regisseur Liliane Brakema is een uitzonderlijk talentvolle, jonge theatermaker die onder de noemer NNT RAW in Theater de Machinefabriek zich verder mag ontwikkelen. Ze werkt momenteel samen met drie acteurs en twee dansers aan een theatraal onderzoek. Op donderdag 23 t/m zaterdag 24 juni mag je over de schouder van de regisseur mee kijken. Je ziet dan theater voor je ogen ontstaan! 

Meer informatie Direct een kaart kopen 

Liliane Brakema is de eerste regisseuse in de geschiedenis die met een afstudeervoorstelling geselecteerd werd voor het Nederlands Theaterfestival. Haar regie van De Wilde Eend werd verkozen als een van de tien beste voorstellingen van het afgelopen seizoen. Brakema is een uitzonderlijk talent dat een sterke beeldtaal tegenover een bestaande tekst zet. Brakema gaat een talentontwikkelingstraject in, onder begeleiding van Guy Weizman wordt ze opgeleid naar de grote zaal.

Anne van Veen speelt Boi in de Machinefabriek

Anne van Veen speelt op vrijdag 19 mei haar voorstelling BOI in de Machinefabriek, een regie van Julie Van den Berghe. “Mijn liefde,” zegt Ena tegen mij, “gaat uit naar jonge, onstuimige mensen, die wat moed en trots betreft op jongens lijken, maar al gegrepen zijn door een meisjesachtige tederheid en overgave.”Tickets 
InfoIn BOI, een manifestatie, zingt, speelt en verhaalt Anne van Veen van androgynie, seksualiteit en de ‘verslindende’ moeder. Begeleid door Pieter de Graaf, Gerben Klein Willink en Bob Roos creëerden zij het genre ‘neo-nostalgie,’ een pastiche op de elektronische Europop uit de jaren ’70.
Tussen theater tussen muziek, tussen proza tussen poëzie, tussen kuis tussen extase, tussen oud tussen jong, tussen meisje en tussen jongen. Anne van Veen (1983) studeerde in 2006, als actrice/kleinkunstenaar af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. In 2007 trad zij voor het eerst op met haar liedjesprogramma Anne. Kort daarop verscheen haar eerste album Bij Mij, waarvan de titelsong is uitgeroepen tot ‘nieuwe’ klassieker. Een tweede avondvullende voorstelling van haar hand volgde onder de titel Wilde Lucht. In 2013 bracht zij, naar het gelijknamige programma, onder haar eigen label Ansjobiz haar tweede album uit: Tegengif. Anne speelt in Nederland, Vlaanderen en Zuid-Afrika. In het najaar van 2015 verscheen haar debuutroman: Wie ik aan het zijn was.Tickets 
Info

Sleutel gevonden? / Found a key?

Sleutel gevonden? Probeer hem uit op onze sloten, iedere vrijdag na 17:00 uur tijdens Machinefabriek Raw. Één van de sleutels past op ons slot. Heb jij die 'gouden sleutel' gevonden en open je het slot? Dan win je twee vrijkaarten voor iedere (!) première van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni in de komende vier jaar.  Found a key? Try it! It might fit. You can test it every Friday after 5PM at Machinefabriek RAW. One key is the ‘golden key’ that fits our lock. If you find the key and open the lock, you win a ticket to every premiere of the Noord Nederlands Toneel and Club Guy & Roni for the next four years! Yes, each and every one of them.   Machinefabriek Raw?!? 

Opening Machinefabriek Raw

Vanaf 17 maart starten het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni met ‘Machinefabriek RAW’, in ons theaterthuis De Machinefabriek. Als een huiskamer van Groningen gooien we de deuren wagenwijd open, om alles wat ruw, rauw of onaf is, in ontwikkeling, op kweek of in de steigers, een plek te bieden. ‘Machinefabriek RAW’ is een bar plus restaurant plus podium. Een plek dus waar je aan het eind van de week naartoe gaat met vrienden of collega’s om lekker te eten, goede gesprekken te voeren met makers en je te laten verrassen door een voorstelling, expositie, lezing of optreden. Of gewoon om bij te kletsen.Iedere vrijdagavond heeft een ander programma, gemaakt door NNT/Club Guy & Roni of door andere organisaties van binnen of buiten de stad. Programma Machinefabriek RawVrijdag 17 maart
OPENING NIGHT*
met o.a. try-out Mechanical Ecstasy, biechtstoelen met Julie & Guy, karaoke, kinderkunstelhoek en een speakers corner  17:00 deuren open> borrelen & eten & biechtstoelen20:00 Try-out Mechanical Ecstasy - Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag Vrijdag 24 maart
IDEALEN in de POLITIEKVrijdag 31 maart
KINDERS
alle leeftijden zijn welkom en aan iedereen wordt gedacht... Vrijdag 7 april
GAME ON*Vrijdag 14 april
KLEINE DAGEN - BERNARD DEWULF
De Vlaamse auteur Bernard Dewulf, die ook de toneeltekst voor Carrousel schreef, geeft een theatrale lezing 'Kleine dagen', naar zijn gelijknamig boek. Niet zomaar een lezing, 'de letters komen tot leven' schreef De Morgen.  * = language no problem 

  • Noord Nederlands Toneel

    Bloemstraat 38
    9712 LE Groningen

    T: +31 50 588 54 40

    E: info@nnt.nl
Realisatie: Stoneart Webdesign