NNT Nieuws

Vacature senior marketeer

Ter uitbreiding van onze afdeling marketing en communicatie zijn we op zoek naar een senior marketing en publiciteit voor Club Guy & Roni en het Noord Nederlands Toneel. Een bevlogen, strategische marketeer, die inhoudgedreven wil werken. Bekijk hier de volledige vacature. Reactie 
Je kunt je sollicitatiebrief met CV tot 26 februari 2018 mailen naar monique@nnt.nl. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 5 maart 2018.

Figuranten gezocht

Voor de voorstelling DORIAN (naar Oscar Wilde’s The picture of Dorian Gray), in de regie van theatermaker, ontwerper en beeldend kunstenaar Christophe Coppens, zoekt het Noord Nederlands Toneel drie figuranten die de hele tournee (september t/m 21 december 2018) mee kunnen spelen. We zoeken:- 1 jongen en 1 meisje tussen de 18 en 25 jaar- 1 oudere man van middelbare leeftijd of ouder, met een zichbaar verouderd lichaamLees hier de volledige auditie-oproepReageer voor 1 maart met een korte cv met foto en motivatie. De casting vindt plaats in de week van 12 maart in Theater de Machinefabriek te Groningen. 

GEZOCHT: oud DICHTERBIJ'ers


Twintig jaar geleden organiseerden we de eerste editie van Dichterbij. De kans voor jongeren om zich een week lang onder te dompelen in de professionele theaterwereld en in een korte tijd een bijzondere voorstelling te maken.
 
In mei 2018 maken we met een dreamteam van vormgevers, technici, dansers & muzikanten een spectaculaire jubileumvoorstelling. Rond de voorstellingen willen we met alle deelnemers van voorgaande edities een reünie organiseren.

Heb jij een Dichterbij-verleden? Meld je HIER aan om op de hoogte te blijven van de feestelijke plannen voor het twintigjarig bestaan!

Extra voorstelling 'Mijn Vrede' in Groningen

Extra voorstelling Mijn Vrede in Stadsschouwburg Groningen op 21 december.

Deze maand speelt het Noord Nederlands Toneel met Marcel Hensema de voorstelling Mijn Vrede in Stad en Ommeland. De vier voorstellingen in de Stadsschouwburg Groningen waren uitverkocht, er is daarom een extra voorstelling gepland op donderdag 21 december. Kaartverkoop is gestart. 
 

Audities interdisciplinaire Poetic Disasters Club

Zit je in 2018 in het laatste jaar van je theateropleiding? Wil jij deel uitmaken van een interdisciplinair collectief, onder de vleugels van drie professionele gezelschappen? Auditeer dan voor een stage bij de Poetic Disasters Club (2018-2019)!Voor de zevende editie zijn Club Guy & Roni, Slagwerk Den Haag en het Noord Nederlands Toneel op zoek naar acteurs, muzikanten én dansers die stage willen lopen bij deze internationale, interdisciplinaire talentontwikkelingsgroep. Lees hier de auditieoproep. Interesse? Reageer voor maandag 4 december.

3 november - Machinefabriek RAW XL-editie: 3x dans

3x dans + expositie van kunstacademiestudenten Minerva (Groningen) + artEZ (Arnhem)

Alles wat ruw, rauw of onaf is, in ontwikkeling, op kweek of in de steigers verdient een plek op ons vaste vrijdagavondprogramma Machinefabriek RAW. Voor deze XL-editie hebben we studenten van dansacademie artEZ in Arnhem en kunstacademie Minerva in Groningen uitgenodigd om recent werk te tonen.

Vanaf 20:00 uur voeren studenten van dansacademie artEZ in Arnhem drie choreografieën uit. NNT’er Hendrik Aerts is docent op artEZ Arnhem en heeft één performance geregisseerd. Voor de liefhebbers van Hendrik z’n festivalhits Self Accusation, waarvan een mini-versie afgelopen zomer te zien was in een container op Noorderzon, KASPAR of Publikumsbeschimpfung is dit iets om naar uit te kijken.

De bar en het restaurant in de Machinefabriek is open vanaf 17.00 uur. Het werk van de Minerva-studenten is geïnspireerd op het werk van Eleni Kamma en kun je bewonderen in de foyer van de Machinefabriek. De expositie is gratis toegankelijk, tickets voor de 3 dansperformances kosten € 5,-.

Bestel nu! 

Tekstboekje 'dood en zo' te koop!

Sophie Kassies schreef een soms rauwe en vaak lichte tekst op basis van de opgetekende gesprekken van Annemarie Prins en Eva Duijvestein.
De tekst is uitgegeven door de Toneelbibliotheek en hier te koop.
Kosten € 7,50   

Voor de voorstelling 'dood en zo' iets eten?

Voor de voorstelling iets eten? Dat kan! Ons restaurant is van woensdag 25 tot en met zaterdag 28 oktober iedere avond vanaf 17.00 uur open. Voor 15 euro kunt u mee-eten met het menu van Kookpit.
Wilt u dan minimaal twee dagen van tevoren reserveren via demachinefabriek@nnt.nl?
MENU
Voorgerecht
knolselderijsoep met chermoula

Hoofdgerecht
pompoenpakketje met pruimen, 
geitenkaas en hazelnoten graansalade met gekarameliseerde ui en boerenkaas 
en een frisse salade

Vacature: eerste inspiciënt

Ter uitbreiding van onze afdeling techniek zijn we per 1 januari 2018 op zoek naar een eerste inspiciënt. Als eerste inspiciënt verricht je theatertechnische werkzaamheden bij de ontwikkeling, opbouw en het verloop van onze voorstellingen. Je legt verantwoording af aan het hoofd techniek. Gezien de samenstelling van ons team zoeken wij een eerste inspiciënt decor die ook als lichtoperator uit de voeten kan.  Bekijk hier de volledige vacature. 

Theaternacht ☾✨ zeven performances op één avond

Met zeven korte voorstellingen en performances van zeven actrices neemt het Noord Nederlands Toneel op zaterdag 7 oktober de hele schouwburg over. Op één avond loopt u van de ene naar de andere voorstelling op onverwachte plekken. Onderweg wordt u verrast door een installatie van beeldend kunstenaar Louise te Poele. Even een break tussen de voorstellingen? De bar is de hele avond open, er is lekker eten en dj Bram – onze acteur Bram van der Heijden – draait.>>> kaartenZeven veelzijdig actrices krijgen de vrije hand en maken wat ze zélf willen maken. Sommige spelers liepen al jaren met het idee rond - van een ode aan Nina Simone tot een liedjesprogramma geschreven met Daniël Lohues over het hebben van Portugees-Drentse wortels. Andere acteurs grijpen hun kans om een prachtige toneeltekst te vertolken, of met een theatraal alibi aan mensen op straat te vragen: ‘wie denk jij dat ik ben?’.Het wordt een hoogstpersoonlijke avond, een feest en bovenal een ode aan het verlangen om te maken.Met: Rosa da Silva, Nadia Amin, Marit Hooijschuur, Khadija El Kharraz Alami, Laurien Riha, Bien De Moor, Annelotte van Aarst, Louise te Poele, e.v.a.>>> kom zelf kijken

  • Noord Nederlands Toneel

    Bloemstraat 38
    9712 LE Groningen

    T: +31 50 588 54 40

    E: info@nnt.nl
Realisatie: Stoneart Webdesign