NNT Nieuws

Extra speelbeurten Salam op het Nederlands Theaterfestival

Na een succesvolle tournee mogen de acteurs van het Noord Nederlands Toneel, de dansers van Club Guy & Roni en de musici van Asko|Schönbergs K[h]AOS nog tweemaal de voorstelling Salam spelen, dit keer op het erepodium van het Nederlands Theaterfestival. De voorstelling is door de vakjury genomineerd als één van de beste elf voorstellingen van Nederlandse en Vlaamse bodem.“Een wervelende, grootse voorstelling die het woord ‘theater’ alle glans geeft die het kan hebben.”schreef de jury. “Regisseur Guy Weizman maakt van Salam een strak geregisseerde, ongekend kleurrijke chaos, waarbij alle middelen om in het theater een verhaal te vertellen uit de kast zijn gehaald.” De voorstelling speelt zondag 9 september in de Stadsschouwburg Amsterdam en dinsdag 11 september in de Stadsschouwburg Groningen. Kaartverkoop voor Groningen is gestart, voor de voorstelling in Amsterdam start hij op 6 juli.
 “Salam is meer dan een voorstelling. Het is een belevenis.”(Dagblad van het Noorden ****) Koop hier je kaarten voor de voorstelling in Groningen op dinsdag 11 september. 

Auditieoproep acteurs (m/v) stage

Volgend seizoen heeft het Noord Nederlands Toneel twee stageplekken voor acteurs (m/v) beschikbaar.  Voor de voorstelling van regisseur Eline Arbo Zwart Water zijn wij op zoek naar een:ACTEUR (m/v) stagiair 
beschikbaar van 18 februari t/m 31 maart 2019Lees hier de volledige auditieoproep. De audities zijn in de week van 18 t/m 24 juni 2018, in Haarlem of Groningen.     Voor de Poetic Disasters Club zijn we op zoek naar acteurs (m/v) (en dansers) die in de voorstelling van regisseur Mart van Berckel gaan spelen.  ACTEUR (m/v) stagiair 
beschikbaar van 8 oktober t/m 1 december 2019 en 8 t/m 13 april 2019. Lees hier de volledige auditieoproep. De audities zijn op 24 juni in Groningen. Reageer voor 18 juni. 

Salam één van de beste voorstellingen van dit seizoen!

Hoera! Salam is geselecteerd als één van de elf beste en belangwekkendste voorstellingen van het afgelopen seizoen! 
"een wervelende, grootse voorstelling die het woord ‘theater’ alle glans geeft die het kan hebben" aldus de Nederlandse toneeljury.

Lees hier het volledige juryrapport.

Marcel Hensema herneemt 'Mijn Vrede' deze kerst

Na een reeks uitverkochte voorstellingen vorig jaar, kon een herneming van 'Mijn Vrede' niet uitblijven. Marcel Hensema geeft hierin zijn versie van het kerst- en het scheppingsverhaal. Hij voert het publiek door een labyrint van verhalen: God die wel van een Hooghoudtje houdt, Adam en Eva in mien toentje, juf Marjon uit Sappermeer, de omhooggevallen Jitske uit Haren, het meisje Minne, sterreporter Alfred Venema en de Hensemaatjes komen voorbij. Een knotsgekke en hartverwarmende voorstelling voor het hele gezin! “Een kerstverhaal zoals een kerstverhaal moet wezen”, aldus Dagblad van het Noorden.Maandag 24 en woensdag 26 december, in Martiniplaza*** Kaartverkoop start 15 mei ***

Als eerste kaarten kopen? Schrijf je hieronder in voor de NNT-nieuwsbrief, dan ontvang je bericht zodra de kaartverkoop is gestart. Ontvang onze nieuwsbrief* verplicht veldEmailadres * Voornaam * Achternaam *  

Guy Weizman leidt koninklijke familie rond op koningsdag

Tijdens het bezoek van de koninklijke familie aan Groningen deze koningsdag, neemt onze artistiek en algemeen directeur Guy Weizman een deel van de rondleiding van het koninklijk paar op zich. In de Martinikerk kan de koninklijke familie genieten van muziek door het Noord Nederlands Orkest, onder leiding van dirigent Rossen Gergov, en een korte dansvoorstelling van onze huisgenoten Club Guy & Roni. Het geheel vindt plaats tegen het decor van een uitvergroot kunstwerk van David LaChapelle, die momenteel exposeert in het Groninger Museum. De rondleiding wordt live uitgezonden vanaf 10:45 uur op NPO1. Later op de avond zijn Guy en de dansers uit ons ensemble nog te zien tijdens het Koningsdagconcert, uitgezonden vrijdagavond 21:05 uur op NPO2.

Toneeltekst SALAM te koop

De tekst die Fikry El Azzouzi heeft geschreven voor de voorstelling Salam is nu te koop in een handzaam boekje, uitgegeven door De Nieuwe Toneelbibliotheek.De toneeltekst is te bestellen via het Noord Nederlands Toneel tegen een vergoeding van €10,- inclusief verzendkosten. Geïnteresseerd? Bestel hem hier. 

GEZOCHT: oud DICHTERBIJ'ers


Twintig jaar geleden organiseerden we de eerste editie van Dichterbij. De kans voor jongeren om zich een week lang onder te dompelen in de professionele theaterwereld en in een korte tijd een bijzondere voorstelling te maken.
 
In mei 2018 maken we met een dreamteam van vormgevers, technici, dansers & muzikanten een spectaculaire jubileumvoorstelling. Rond de voorstellingen willen we met alle deelnemers van voorgaande edities een reünie organiseren.

Heb jij een Dichterbij-verleden? Meld je HIER aan om op de hoogte te blijven van de feestelijke plannen voor het twintigjarig bestaan!

Audities interdisciplinaire Poetic Disasters Club

Zit je in 2018 in het laatste jaar van je theateropleiding? Wil jij deel uitmaken van een interdisciplinair collectief, onder de vleugels van drie professionele gezelschappen? Auditeer dan voor een stage bij de Poetic Disasters Club (2018-2019)!Voor de zevende editie zijn Club Guy & Roni, Slagwerk Den Haag en het Noord Nederlands Toneel op zoek naar acteurs, muzikanten én dansers die stage willen lopen bij deze internationale, interdisciplinaire talentontwikkelingsgroep. Lees hier de auditieoproep. Interesse? Reageer voor maandag 4 december.

3 november - Machinefabriek RAW XL-editie: 3x dans

3x dans + expositie van kunstacademiestudenten Minerva (Groningen) + artEZ (Arnhem)

Alles wat ruw, rauw of onaf is, in ontwikkeling, op kweek of in de steigers verdient een plek op ons vaste vrijdagavondprogramma Machinefabriek RAW. Voor deze XL-editie hebben we studenten van dansacademie artEZ in Arnhem en kunstacademie Minerva in Groningen uitgenodigd om recent werk te tonen.

Vanaf 20:00 uur voeren studenten van dansacademie artEZ in Arnhem drie choreografieën uit. NNT’er Hendrik Aerts is docent op artEZ Arnhem en heeft één performance geregisseerd. Voor de liefhebbers van Hendrik z’n festivalhits Self Accusation, waarvan een mini-versie afgelopen zomer te zien was in een container op Noorderzon, KASPAR of Publikumsbeschimpfung is dit iets om naar uit te kijken.

De bar en het restaurant in de Machinefabriek is open vanaf 17.00 uur. Het werk van de Minerva-studenten is geïnspireerd op het werk van Eleni Kamma en kun je bewonderen in de foyer van de Machinefabriek. De expositie is gratis toegankelijk, tickets voor de 3 dansperformances kosten € 5,-.

Bestel nu! 

Tekstboekje 'dood en zo' te koop!

Sophie Kassies schreef een soms rauwe en vaak lichte tekst op basis van de opgetekende gesprekken van Annemarie Prins en Eva Duijvestein.
De tekst is uitgegeven door de Toneelbibliotheek en hier te koop.
Kosten € 7,50   

  • Noord Nederlands Toneel

    Bloemstraat 38
    9712 LE Groningen

    T: +31 50 588 54 40

    E: info@nnt.nl
Realisatie: Stoneart Webdesign