NNT Nieuws

Vacature: eerste inspiciënt

Ter uitbreiding van onze afdeling techniek zijn we per 1 januari 2018 op zoek naar een eerste inspiciënt. Als eerste inspiciënt verricht je theatertechnische werkzaamheden bij de ontwikkeling, opbouw en het verloop van onze voorstellingen. Je legt verantwoording af aan het hoofd techniek. Gezien de samenstelling van ons team zoeken wij een eerste inspiciënt decor die ook als lichtoperator uit de voeten kan.  Bekijk hier de volledige vacature. 

Theaternacht ☾✨ zeven performances op één avond

Met zeven korte voorstellingen en performances van zeven actrices neemt het Noord Nederlands Toneel op zaterdag 7 oktober de hele schouwburg over. Op één avond loopt u van de ene naar de andere voorstelling op onverwachte plekken. Onderweg wordt u verrast door een installatie van beeldend kunstenaar Louise te Poele. Even een break tussen de voorstellingen? De bar is de hele avond open, er is lekker eten en dj Bram – onze acteur Bram van der Heijden – draait.>>> kaartenZeven veelzijdig actrices krijgen de vrije hand en maken wat ze zélf willen maken. Sommige spelers liepen al jaren met het idee rond - van een ode aan Nina Simone tot een liedjesprogramma geschreven met Daniël Lohues over het hebben van Portugees-Drentse wortels. Andere acteurs grijpen hun kans om een prachtige toneeltekst te vertolken, of met een theatraal alibi aan mensen op straat te vragen: ‘wie denk jij dat ik ben?’.Het wordt een hoogstpersoonlijke avond, een feest en bovenal een ode aan het verlangen om te maken.Met: Rosa da Silva, Nadia Amin, Marit Hooijschuur, Khadija El Kharraz Alami, Laurien Riha, Bien De Moor, Annelotte van Aarst, Louise te Poele, e.v.a.>>> kom zelf kijken

Dit zijn onze idealen

Geen beter moment om over de grote zaken des levens na te denken dan de zomervakantie. Nu Club Guy & Roni en het Noord Nederlands Toneel zijn gaan samenwonen in Theater de Machinefabriek en regelmatig samen voorstellingen maken, hebben we onze gezamenlijke idealen op een rij gezet.  In plaats van één antwoord te geven, hebben we een bundeling gemaakt van onze favoriete motto's en inspirerende uitspraken. Een veelheid aan antwoorden dus, net zoals we een veelheid aan voorstellingen maken. De komende weken vind je onze idealen op straat, in theaters en online. Spaar ze allemaal. WE KINDLY INVITE YOU TO TAKE A CHANCE!

Kaartverkoop gestart voor 'Thuis in Hoogeveen' in Groningen

Vorig jaar was Thuis in Hoogeveen een enorme theaterhit in Drenthe. De voorstellingen waren destijds allemaal binnen no time uitverkocht. Een succes-herneming kon dus niet uitblijven. In september is de voorstelling acht keer te zien in Groningen. 

Koop nu je kaarten! 

Thuis in Hoogeveen is een ontroerend portret van 21 Syriërs die een thuis proberen te vinden, een muzikale dinervoorstelling. 

Stagiair afdeling Marketing en Publiciteit gezocht

Met ingang van 1 september 2017 (eerdere startdatum in overleg mogelijk) zoeken we een stagiaire op de afdeling marketing en publiciteit van het Noord Nederlands Toneel (NNT) & Club Guy & RoniDe functie |  
Om ons zeskoppige marketingteam te versterken zijn we op zoek naar een enthousiaste stagiaire. Gaat jouw hart sneller kloppen van theater, dans en (online) marketingacties bedenken en uitvoeren? Stuur ons dan gauw een mail!De taken |
* Ondersteuning van marketing- en publiciteitsactiviteiten (o.a. contact met schouwburgen, verkoopstanden opvragen etc) en het organiseren van promotionele acties binnen het beschikbare publiciteitsbudget.* Verzorgen van mailingen per post en mail en het bijhouden van de website.* Meewerken aan ludieke acties waarvoor we achter onze bureaus vandaan komen, de stad in trekken en direct contact maken met ons publiek.* Onderhouden van contact met publieksgroepen en het onderhouden van contacten met de theaters t.b.v. de promotie van de voorstellingen en samenwerking om de zaalbezetting te verhogen.* Promotie van de wekelijkse vrijdagavond in de Machinefabriek: MFraw Het profiel |
* Je hebt bovengemiddelde interesse theater, dans, muziek.* Je hebt een uitstekende kennis van Nederlands in woord en schrift.* Je bent communicatief sterk.* Je werkt graag in teamverband, maar bent ook zeer zelfstandig.* Je bent stressbestendig, nauwkeurig en kwaliteitsgericht.* Je bent flexibel en kan goed prioriteiten stellen. Wij bieden |
* Een fulltime (38 uur) praktijkstage en mogelijkheden om deze te combineren met een onderzoek.* Een creatieve, dynamische werkomgeving in een monumentaal pand in de binnenstad van Groningen. 
* Een stagevergoeding van € 300,- per maand.  De organisatie | Bij het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni werken er, inclusief het acteursensemble, meer dan 25 mensen in vaste dienst. Daarnaast werkt het gezelschap samen met een grote groep freelance medewerkers. Het NNT staat per 1 januari 2017 onder leiding van artistiek en algemeen directeur Guy Weizman, Julie Van den Berghe als artistiek leider toneel en Harmen van den Hoek als zakelijk directeur. Onze ambities zijn groot. We gaan de komende jaren bouwen aan een nieuw interdisciplinair theaterhuis waarin alle disciplinekaders worden opgeheven: theater van nu, in de taal van nu. Het NNT brengt voorstellingen in schouwburgen door het hele land, op locatie, in vlakkevloertheaters en in het eigen Theater de Machinefabriek in Groningen. Club Guy & Roni toert in binnen en buitenland. In ons monumentale pand aan de Bloemstraat werken we in ons kostuumatelier, op kantoor, de werkplaats, en natuurlijk in de repetitieruimtes. Hier experimenteren en repeteren we en er worden talloze ideeën uitgebroed. Alles is mogelijk en niks is te gek.Reageren |
Voor meer info neem contact op met Bo van Bommel, hoofd marketing en publiciteit: bo@nnt.nl 
Je motivatiebrief met CV kan je tot en met vrijdag 4 augustus 2017 mailen naar Bo van Bommel: bo@nnt.nl

Carrousel, de Keuze van de WijkJury Groningen 2017!

De WijkJury Groningen zag afgelopen theaterseizoen 13 voorstellingen verkoos Carrousel als de meest memorabel, indrukwekkende en mooiste voorstelling van het seizoen. Guy Weizman nam namens het Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni + Asko|Schönbergs K[h]AOS de prijs in ontvangst. 

“Carrousel was voor ons een overweldigende ervaring. We wisten bijna niet waar we moesten kijken, zoveel was er te zien. Het raakte overal. We hebben ons geen moment verveeld, het spektakel bleef ons boeien. Deze totaalvoorstelling is entertainment verheven tot kunst.” (Wijkjury Groningen)

Carrousel genomineerd voor VSCD Mimeprijs!

De jury over Carrousel: "Een meeslepende en wervelende voorstelling, waarin beweging, dans, tekst en muziek elkaar op een overtuigende manier versterken. Carrousel reflecteert op een prikkelende en toegankelijke manier op het huidige media-tijdperk van kijken naar het lijden van een ander en trekt de toeschouwer mee in een krachtig en verwarrend spel. De gefragmenteerde theatertekst, het indrukwekkende decor en de energieke muziek zorgen voor een rijke en dynamische theatertaal, waarin het fysieke verhaal steeds bepalend is."  

De uitreiking
Op zondag 17 september wordt de Mimeprijs uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlandse Theater.

De jury
De VSCD-Mimejury 2017 bestaat uit voorzitter Cees Debets (directeur programmering Het Nationale Theater), Paul van der Laan (mimemaker), Erica Smits (dramaturg/journalist), Ine te Rietstap (mimemaker en artistiek leider Tweetaktfestival), Michèle Bouwmans (theaterprogrammeur Lux) en Eva Middelhoff (directeur Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging).

De VSCD
De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) is de belangrijkste belangenbehartiger van theaters en concertgebouwen. Podiumkunstenaars dragen krachtig bij aan het kunstklimaat en zijn het kapitaal van theaters en concertgebouwen. Hun prestaties verdienen bijzondere aandacht en een groeiend publiek. Daarom reikt de VSCD elk jaar prijzen uit in verschillende genres voor de indrukwekkendste podiumprestaties.


Hendrik Aerts regisseert Self-Accusation

Hendrik Aerts is als makende speler verbonden aan het Noord Nederlands Toneel. Samen met de dansers en muzikanten van Club Guy & Roni's Poetic Disasters Club maakte hij 'Self-Accusation'. De voorstelling speelt momenteel in het Amsterdamse Bos en reist daarna langs de Parade in Utrecht en Amsterdam. Van harte aanbevolen!

Klik hier voor meer informatie en kaarten. En bekijk hieronder de trailer:

NNT RAW - regisseur Liliane Brakema aan het werk bij NNT

Regisseur Liliane Brakema is een uitzonderlijk talentvolle, jonge theatermaker die onder de noemer NNT RAW in Theater de Machinefabriek zich verder mag ontwikkelen. Ze werkt momenteel samen met drie acteurs en twee dansers aan een theatraal onderzoek. Op donderdag 23 t/m zaterdag 24 juni mag je over de schouder van de regisseur mee kijken. Je ziet dan theater voor je ogen ontstaan! 

Meer informatie Direct een kaart kopen 

Liliane Brakema is de eerste regisseuse in de geschiedenis die met een afstudeervoorstelling geselecteerd werd voor het Nederlands Theaterfestival. Haar regie van De Wilde Eend werd verkozen als een van de tien beste voorstellingen van het afgelopen seizoen. Brakema is een uitzonderlijk talent dat een sterke beeldtaal tegenover een bestaande tekst zet. Brakema gaat een talentontwikkelingstraject in, onder begeleiding van Guy Weizman wordt ze opgeleid naar de grote zaal.

  • Noord Nederlands Toneel

    Bloemstraat 38
    9712 LE Groningen

    T: +31 50 588 54 40

    E: info@nnt.nl
Realisatie: Stoneart Webdesign