Op zaterdag 27 en zondag 28 september is de Vlaamse schrijver Dimitri Verhulst te gast in Groningen. Hij zal onder meer een bijdrage leveren aan Kantoorpoezie in Theater de Machinefabriek op zaterdagavond. Op zondagmiddag staat een signeersessie en vraaggesprek gepland in de bibliotheek en vervolgens woont hij de premiere van De laatkomer bij in de Stadsschouwburg Groningen. 

 

Kantoorpoëzie zaterdag 27 sept. 22uur 
Kantoorpoëzie is het jongste en meest spannende poëziepodium van Groningen. Tijdens de Dimitri Verhulst-dagen presenteert Kantoorpoëzie enkele bejaarde, opgescharrelde dichters, in combinatie met nieuwe muziek uit Groningen én een optreden van Dimitri Verhulst zelf. Aan het eind van de avond is het feest, met plaatjes, jonge mensen en natuurlijk met een biertje. 

 

Datum: Zaterdag 27 september
Aanvang: 22.00 uur 
Locatie: Theater de Machinefabriek, de Garage. Bloemstraat 38 (ingang achterkant pand)
Entree: € 3,- 
Meer informatie: klik hier 

 

Signeersessie en vraaggesprek zondag 28 sept. 13:30uur Bibliotheek Groningen
Goed een jaar geleden vertrok Dimitri Verhulst naar Zweden vanwege de liefde. Hij keert terug naar de Lage Landen om met dichter, schrijver en blogger Coen Peppelenbos in gesprek te gaan over onder andere zijn nieuwste boek Kaddisj voor een kut. Hij licht misschien zelfs een tipje van de sluier op over het Boekenweekgeschenk 2015. 

 

Datum: Zondag 28 september
Aanvang: 13.30 uur 
Locatie: Centrale Bibliotheek, Het Buro 
Entree: Entree: €5,00 of gratis op vertoon van je Bibliotheekpas (excl. entreekaart première De laatkomer
Meer informatie: Klik hier 

 

Premiere De laatkomer zondag 28 sept. 16:00uur Stadsschouwburg Groningen
Na de signeersessie en het interview in de bibliotheek gaat De laatkomer in premiere in de Stadsschouwburg Groningen. Het toneelstuk, naar de gelijknamige bestseller van de Vlaamse auteur Dimitri Verhulst, volgt het leven van Désiré (Hans Dagelet); een man op leeftijd die de kleinerende houding van zijn vrouw zat is en weer plezier wil hebben in het leven. Hij besluit revanche te nemen en belazert zijn omgeving op hilarische wijze door zich voor te doen als demente grijsaard. 

 

Datum: Zondag 28 september 
Aanvang: 16.00 uur  
Locatie: Stadsschouwburg Groningen  
Entree: €21,-  
Meer informatie: Klik hier 

Geef uw reactie

Wilt u reageren op dit artikel? Vul de velden hieronder in om een bericht te plaatsen!

Meer nieuws

  • Noord Nederlands Toneel

    Bloemstraat 38
    9712 LE Groningen

    T: +31 50 588 54 40

    E: info@nnt.nl
Realisatie: Stoneart Webdesign