Docu Ola's Borgen 5 mei te zien op NPO2

Geplaatst op: 03 mei 2016

Al ver voordat de eerste repetitiedag van Borgen was gestart, was documentairemaakster Carin Goeijers met haar filmploeg aanwezig om regisseur Ola Mafaalani op de voet te volgen in haar werk. De documentaire die hieruit voort kwam ik aanstaande donderdagavond 5 mei om 22.55 uur te zien op NPO2.

Meer dan ooit zijn de thema’s uit het stuk verbonden met haar persoonlijke leven, zoals de spagaat tussen werk en gezin en de politieke dilemma's rond de vluchtelingenstroom uit haar vaderland. Met dit nieuwe theaterevenement, waarmee Ola Mafaalani een nieuw format ontwikkelde voor theater, haalde zij voor het eerd het fenomeen ‘binge-watching’ naar de schouwburgen.

“Adam, I have to do this because I am Birgitte Nyborg, I am Birgitte, it’s my story!”. Met deze uitspraak wist Ola Mafaalani schrijver Adam Price te overtuigen. Adam Price gaf Ola Mafaalani de rechten voor de toneelbewerking van de succesvolle Deense tv-serie Borgen. Hij gaf haar zelfs een opdracht; Maak het zo scherp en actueel mogelijk. Maak alsjeblieft alle veranderingen die je wilt en laat het pijn doen. Goeijers stond naast, achter en voor Ola Mafaalani tijdens het proces om van Borgen echt háár Borgen te maken. 

Uitzending: Donderdag 5 mei 2016 om 22.55 uur op NPO 2
Meer info: Het Uur van de Wolf

Geef uw reactie

Wilt u reageren op dit artikel? Vul de velden hieronder in om een bericht te plaatsen!

Meer nieuws

  • Noord Nederlands Toneel

    Bloemstraat 38
    9712 LE Groningen

    T: +31 50 588 54 40

    E: info@nnt.nl
Realisatie: Stoneart Webdesign