Op donderdag 29 mei 2014 spelen we op uitnodiging van het International Theatre Festival KONTAKT de voorstelling Fellini  in Toruń, Polen. Festival KONTAKT wordt sinds 1991 georganiseerd door het Horzyca Theater in het Poolse Toruń. Voor de programmering worden wereldwijd producties geselecteerd die worden beoordeeld door een internationale jury. Deze jury reikt tijdens het festival prijzen uit en er ook particulieren, instellingen en bedrijven kunnen onderscheidingen uitdelen voor de getoonde producties. Vanuit Nederland namen voorheen Constant Meijers (2008) en Arthur Sonnen (2012) deel aan deze jury.

 

Over het festival

Geplaatst op:

Het repertoire van het festival is het resultaat van een zorgvuldige beoordeling en selectie door de selectiecommissie. Het belang van het festival ligt er in dat het vooral artistiek waardevolle voorstellingen presenteert. Festival KONTAKT wordt om de twee jaar gehouden in de laatste week van mei. Op 5 mei aanstaande maakt het festival de volledige line-up voor dit jaar bekend, een programma dat loopt van 24 t/m 30 mei.

 

Over Fellini

Geplaatst op:

Fellini, regie Ola Mafaalani en Ko van den Bosch, ging in Groningen in première op 6 oktober 2013 en werd gevolgd door een succesvolle landelijke tournee. De voorstelling ontving 4 sterren in onder andere de Volkskrant en het NRC Handelsblad en is genomineerd voor het Nederlands Theaterfestival 2014. In Fellini neemt il Maestro (Ko van den Bosch) het publiek mee in een wereld vol circusacts in Fellini-stijl, uitbundige kostuums van Johanna Trudzinski en live muziek van componist Eef van Breen. Een wereld waarin het materiële niet bestaat, waar fantasie, bewondering en ontroering hoogtij vieren, waar de tragische clown ons aan het lachen maakt en waar geld, agenda's en tijd er niet toe doen. Fellini neemt ons mee door zijn leven, betovert ons met zijn dromen, obsessies, verbeeldingskracht en de liefdesverhalen uit zijn leven. Zijn vrouw Giulietta komt langs Fellini groeit voor de ogen van het publiek op van jonge fantast tot een door de wol geverfd regisseur op leeftijd. 

 

Geef uw reactie

Wilt u reageren op dit artikel? Vul de velden hieronder in om een bericht te plaatsen!

Meer nieuws

  • Noord Nederlands Toneel

    Bloemstraat 38
    9712 LE Groningen

    T: +31 50 588 54 40

    E: info@nnt.nl
Realisatie: Stoneart Webdesign