Hoofdrol voor Marcel Hensema in Tokyo Trials

Geplaatst op: 20 augustus 2015

Marcel Hensema gaat de hoofdrol spelen in de grote internationale speelfilm Tokyo Trails. De opnames vinden de komende maanden plaats in Litouwen en Japan. Op zaterdag 12 september komt Hensema speciaal terug naar Nederland om Mijn Ede te spelen in Koninklijk Theater Carré.

Tokyo Trails  is een waargebeurd drama over de rechtbank voor Japanse oorlogsmisdaden na de Tweede Wereldoorlog. De film wordt mede geproduceerd door Netflix die een vierdelige serie van de film maakt. Regie is in handen van de Nederlandse Pieter Verhoeff (Nynke). 

Hensema speelt de rol van de Nederlandse rechter Bert Röling. Röling (1906-1985) was een van de dertien rechters die in de jaren veertig rechtspraken over Japanse oorlogsmisdadigers. Zeven verdachten werden uiteindelijk ter dood veroordeeld. Röling worstelde gedurende het proces, dat drie jaar duurde, regelmatig met zijn rol binnen het tribunaal.

Hensema is in de film en serie te zien naast grote internationale sterren als Jonathan Hyde (Titanic) en Irrfan Kahn (Life of Pi, Slumdog Millonaire).

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor Marcel Hensema in Carré op zaterdag 12 september.

Geef uw reactie

Wilt u reageren op dit artikel? Vul de velden hieronder in om een bericht te plaatsen!

Meer nieuws

  • Noord Nederlands Toneel

    Bloemstraat 38
    9712 LE Groningen

    T: +31 50 588 54 40

    E: info@nnt.nl
Realisatie: Stoneart Webdesign