Studenten kunnen op vertoon van hun collegekaart voor slechts €10,50 naar zowel de voorstelling als dit eenmalige randprogramma!

 

 >> Tickets juristenavond  

 

M.m.v. : Rob Keurentjes (Rechter, voormalig president van de Rechtbank Groningen) Oebele Brouwer (Rechercheofficier landelijk parket), Niek Heidanus (Advocaat, Orde van Advocaten arr.Groningen, lid werkgroep Raad vd Rechtspraak) en Rob Zijlstra (Rechtbankjournalist Dagblad van het Noorden). Het gesprek wordt geleid door Cunera van Selm.

 

“Oordeel en vooroordeel”: niet alleen maar een thema dat in het juridische domein regelmatig stof doet opwaaien, maar een altijd weerkerend onderwerp in ieders leven.

 

Deze “theatrale juristenavond”, staat helemaal in het teken van het spanningsveld tussen deze twee woorden. De Stadsschouwburg Groningen is dan ‘The place to be’ voor elke rechtenstudent die verder kijkt dan zijn/haar ‘juridische neus lang is’. In de inleiding vanaf 19.00u tot 20.00u ventileren deze vier prominenten hun mening “over (voor)oordeel en straftoemeting” n.a.v. van een recent onderzoek van de Leidse Universiteit (‘Allochtone dader zwaarder gestraft’).

Vanaf 20.15u tot 22.15u De Twaalf Gezworenen, een bloedstollende klassieker over juryrechtspraak in een eigentijdse, flitsende theaterjas. Afsluitend in het theatercafé onder het genot van een borrel een “meet & greet’ met de prominenten en acteurs.

 

*  N.b.: Voor de inleiding in de Grote foyer van de Stadsschouwburg zijn slechts 90 plaatsen beschikbaar. Als deze volgeboekt is, kunnen nog wel kaartjes voor alleen de voorstelling gekocht worden (indien niet uitverkocht).  

 

 

Geef uw reactie

Wilt u reageren op dit artikel? Vul de velden hieronder in om een bericht te plaatsen!

Meer nieuws

  • Noord Nederlands Toneel

    Bloemstraat 38
    9712 LE Groningen

    T: +31 50 588 54 40

    E: info@nnt.nl
Realisatie: Stoneart Webdesign