Lovende recensies voor De laatkomer

Geplaatst op: 01 oktober 2014

Schrijver Dimitri Verhulst was aanwezig op de premiere van De laatkomer en vond de bewerking van zijn boek zeer geslaagd: “Het is een heel mooie voorstelling geworden. Het was ontroerend op de plaatsen waar het ontroerend moest zijn, het was pijnlijk op de plaatsen waar het pijnlijk moest zijn, de humor bleef gehandhaafd en tot mijn grote verbazing zijn al mijn teksten overeind gebleven. Het is gewoon letterlijk het boek. Ik ben verschrikkelijk content.”

 En de pers lijkt het met hem eens, zie hieronder een greep uit de lijst met recensies. 

 

Trouw: 5 sterren

Door Hanny Alkema: "Prachtige beeld...Sublieme enscenering... De toneelversie van De laatkomer stelt het origineel ver in de schaduw...
De heldere bewerking (Dirkje Houtman), de vervreemdende muziek (Eef van Breen), het schijnbaar simpele licht- (Remko van Wely) en decorontwerp (André Joosten), het voortreffelijk figurerende ensemble...Groots in zijn subtiliteit."

 

Theaterkrant: 4 sterren 

Door Luuk Verpaalen: 'Dagelet schittert...De literaire taal van Verhulst besnuffelend dan wel uitspugend, geeft hij [Dagelet] op overrompelende wijze gestalte aan het personage.'

 

Dagblad van het Noorden: 4 sterren

Door Eric Nederkoorn: "Dit is wat je noemt een bewerking...Weer grijpt het NNT een heftig thema bij de lurven. Weer leidt dit tot een memorabele voorstelling...pracht van een tekstbehandeling...Dagelet speelt op prijzenswaardige wijze het hoofdpersonage..." 

 

Volkskrant: 3 sterren

Door Vincent Kouters: "Geraffineerde voorstelling...Een zwaar onderwerp als dementie op lichte toon en met humor...Mafaalani behoudt op het toneel een groot deel van Verhulsts lichtheid."

 

NRC: 3 sterren

Door Kester Freriks: "In een lange monoloog, recht uit de roman De laatkomer, vertelt Hans Dagelet als Désiré over zijn listige spel. Vitaal is hij, veerkracht schuilt in zijn schouders. Hij viert het leven in de ontluisterende entourage van Home Winterlicht."

 

Voor alle perspublicaties: klik hier

 

 

Geef uw reactie

Wilt u reageren op dit artikel? Vul de velden hieronder in om een bericht te plaatsen!

Meer nieuws

  • Noord Nederlands Toneel

    Bloemstraat 38
    9712 LE Groningen

    T: +31 50 588 54 40

    E: info@nnt.nl
Realisatie: Stoneart Webdesign