Het Nederlands Theater Festival is geopend door Ola Mafaalani, artistiek directeur van het Noord Nederlands Toneel. De Staat van het Theater is de traditionele openingsspeech die de start van het nieuwe theaterseizoen markeert. Hieronder een greep uit de publicaties naar aanleiding van de speech.


'Ola Mafaalani zet opening Theater Festival op haar kop'
Cultureel Persbureau 4 september 2015 
 

'Ze deed dat op een manier die we eigenlijk van haar hadden kunnen verwachten, maar die desondanks insloeg als een bom. Er gaat hopelijk nog jaren over gepraat worden. Binnen 'de sector' zeker, hopelijk ook daar buiten.'

 

'Theaterfestival 2015 begint met toespraak over vluchtelingen'  
Volkskrant 3 september 2015

'Ik heb geen waarheidscommissie nodig om jullie om vergeving te vragen. Vergeving omdat jullie het woord WELKOM nog nooit hebben gehoord'. Theatermaker Ola Mafaalani opende donderdag in de Stadsschouwburg Amsterdam het Theaterfestival 2015 met een opmerkelijk statement. Lees verder.


'Ola Mafaalani opent Theaterfestival met vurige Staat'
Theatermaker 3 september 2015

Het nieuwe theaterseizoen is op 3 september vurig geopend door Ola Mafaalani, artistiek en algemeen directeur van het Noord Nederlands Toneel. Zij opende het Nederlands Theater Festival met het uitspreken van de Staat van het Theater, waarin ze grote aandacht vroeg voor de vluchtelingenproblematiek die de wereld momenteel in de greep houdt. Lees verder. 

 

De nachtcorrespondent van de VPRO Botte Jellema was aanwezig bij de nacht en bericht uitvoerig over de Staat van Theater in zijn radioprogramma.

Geef uw reactie

Wilt u reageren op dit artikel? Vul de velden hieronder in om een bericht te plaatsen!

Meer nieuws

  • Noord Nederlands Toneel

    Bloemstraat 38
    9712 LE Groningen

    T: +31 50 588 54 40

    E: info@nnt.nl
Realisatie: Stoneart Webdesign