NNT-actie Filipijnen: Mijn Ede

Geplaatst op: 14 november 2013

Aanstaande dinsdagavond heeft het Noord Nederlands Toneel (NNT) een extra voorstelling van de productie Mijn Ede ingelast ten behoeve van hulp aan de slachtoffers van de tyfoon Haiyan. De succesvoorstelling van Ola Mafaalani, Marcel Hensema en Rik van den Bos speelt op dinsdag 19 november om 20.30 uur in Theater de Machinefabriek in Groningen, een dag na de landelijke radio- en televisieactie. Alle NNT-medewerkers werken belangeloos mee aan deze productie en de volledige opbrengst gaat naar giro 555. Deze voorstelling van Mijn Ede is bovendien één van de weinige nog niet uitverkochte avonden in de tournee die op dit moment in Noord-Nederland speelt. Voor de voorstelling vraagt het NNT een vrije donatie aan het publiek met een minimum van €15,- p.p.

Geplaatst op:

De Filipijnen zijn getroffen door een ongekend grote ramp, waarvan de gevolgen langzaam duidelijk worden. Duizenden mensen zijn omgekomen en honderdduizenden mensen zijn dakloos geworden. Naast alle landelijke acties willen we ook in Groningen in actie komen om geld in te zamelen voor deze verschrikkelijke ramp. Het leek het NNT geen betere manier om dat te doen, dan een extra speeldag van de door pers en publiek geroemde voorstelling Mijn Ede in te lassen. Reserveren is gewenst gezien het beperkt aantal plaatsen en kan via deze link.  

Mijn Ede  
In Mijn Ede is te zien en vooral te horen hoezeer de liederen van Ede Staal verweven zijn met grote momenten uit een leven. Deze Groningse legende is met zijn muziek diep geworteld in het hart van veel Groningers. Zo ook bij de Groningse acteur Marcel Hensema. Mijn Ede is een ode aan het Groningen van Hensema’s jeugd, een kleurrijke vertelling over gezondheid, hoop en natuurlijk liefde. De meest onnavolgbare toevalligheden vallen hierin samen met alledaagse handelingen tot een bijna bovennatuurlijk geheel. Het Dagblad van het Noorden bekroonde dit ‘theaterjuweeltje’ met vijf sterren en ook het publiek ontving de voorstelling met open armen. Na een eerste reeks voorstelling begin dit jaar, speelt Mijn Ede nu een tournee door Noord-Nederland tot 25 januari 2014. 

Geef uw reactie

Wilt u reageren op dit artikel? Vul de velden hieronder in om een bericht te plaatsen!

Meer nieuws

  • Noord Nederlands Toneel

    Bloemstraat 38
    9712 LE Groningen

    T: +31 50 588 54 40

    E: info@nnt.nl
Realisatie: Stoneart Webdesign