Het NNT brengt in het najaar van 2014 een theaterbewerking van het boek De laatkomer van Dimitri Verhulst op de planken. Het Noord Nederlands Toneel zal met het toneelstuk een landelijke tournee maken.

De roman De laatkomer ontving lovende kritieken en inmiddels zijn er al 60.000 exemplaren van verkocht. Dimitri Verhulst wordt gerekend tot de beste hedendaagse schrijvers van Vlaanderen en Nederland. Met zijn optreden bij Pauw & Witteman afgelopen mei, waar hij met Fred Teeven in discussie ging over het woord ‘illegalen’, maakte veel los en bestendigde zijn reputatie van geëngageerd auteur. Bekijk hier het fragment terug.

De laatkomer vertelt het verhaal van een man die wraak neemt op zijn matte, liefdeloze burgermansbestaan door te doen alsof hij dementeert. Hij belazert de kluit op virtuoze wijze door zich voor te doen als demente en incontinente grijsaard die op zijn einde afstevent. Bekijk de boektrailer.

Ola Mafaalani zal de regie voor het toneelstuk van De laatkomer verzorgen. Na het lezen van De laatkomer schreef ze in een brief aan de auteur dat ze ziet ‘hoe om haar heen mensen als ze oud en overbodig zijn, worden weggezet in tehuizen en hoe mensen als ze nog vitaal zijn verdwijnen in hun werk en leven volgens verwachtingen van anderen. In De laatkomer lukt het Désiré Cordier daar op de valreep en met grote vitaliteit aan te ontsnappen. Hij ontdekt de kinderlijke vrijheid om elke logica die het leven dicteert met een intens gelukkige vorm van anarchie te bestrijden. De meesterlijke truc om zijn leven speels te spelen, de durf amoreel te zijn, de creativiteit om het leven op de valreep te vieren vormen een geweldig vertrekpunt voor een theaterbewerking.’

Dimitri Verhulst is behalve van De laatkomer bekend van veel verkochte romans als De helaasheid der dingenGodverdomse dagen op een godverdomse bol en Mevrouw Verona daalt de heuvel af

 

Geef uw reactie

Wilt u reageren op dit artikel? Vul de velden hieronder in om een bericht te plaatsen!

Meer nieuws

  • Noord Nederlands Toneel

    Bloemstraat 38
    9712 LE Groningen

    T: +31 50 588 54 40

    E: info@nnt.nl
Realisatie: Stoneart Webdesign