Renée Soutendijk in Borgen

Geplaatst op: 10 december 2015

Vanaf maart volgend jaar zal actrice Renée Soutendijk haar opwachting maken in Borgen van het Noord Nederlands Toneel (NNT). Het NNT verwierf als eerste gezelschap wereldwijd de rechten voor een toneelversie die in maart 2016 in première gaat. Voor het eerst zullen 14 episoden van dit bloedstollende, politieke drama elkaar opvolgen in één doorlopende voorstelling.

 

Soutendijk speelt in Borgen de door de wol geverfde politiek journaliste Hanne Holm. Zij ontmaskert corrupte politici en bedrijfsmagnaten en kent het politieke spel als haar broekzak, maar wordt in haar gedreven werkhouding regelmatig geremd door haar hoofdredacteur. In haar privéleven worstelt zij, als gevolg van haar tomeloze ambitie, met een moeizame relatie met haar dochter en een drankverslaving. Zij werpt zich op als mentor én moederfiguur voor de jonge ambitieuze journaliste Katrine Fønsmark (Anna Drijver).

 

Soutendijk over haar rol: "Ik kijk er enorm naar uit om me de komende tijd, samen met deze groep mensen, in dit waanzinnige avontuur te storten. De serie Borgen is een fantastisch uitgangspunt om een bijzondere voorstelling te maken."

 

Regisseur Ola Mafaalani is zeer verheugd dat Soutendijk de rol van Hanne Holm gaat spelen: “Ik zie Renée als grote aanwinst voor Borgen. Holm is een complex personage met een stevig karakter en een ontroerend mooie tragiek. Deze spannende combinatie kan alleen worden gespeeld door een groot kaliber actrice als Renée.”


Lees meer over Borgen

(fotografie: Piek)

Geef uw reactie

Wilt u reageren op dit artikel? Vul de velden hieronder in om een bericht te plaatsen!

Meer nieuws

  • Noord Nederlands Toneel

    Bloemstraat 38
    9712 LE Groningen

    T: +31 50 588 54 40

    E: info@nnt.nl
Realisatie: Stoneart Webdesign