Repetities De Twaalf Gezworenen van start

Geplaatst op: 06 januari 2015

Nieuw jaar, nieuwe voorstellingen! Deze week starten de repetities van De Twaalf Gezworenen in Theater de Machinefabriek. Onder leiding van regisseur Guy Weizman gaat de volledig mannelijke cast aan de slag met de klassieker uit 1954.

Openbare repetitie 
Wat er gebeurt in de repetitieruimte blijft in de repetitieruimte. Maar voor 1 keer wordt er toch publiek toegelaten om een glimp op te vangen van het repetitieproces. Met hoge uitzondering is het op donderdag 29 januari mogelijk om een repetitie bij te wonen in de Stadsschouwburg Groningen. De entree is  €5,- of gratis voor NNT-vrienden*. Voor alle informatie en kaarten klik hier. 


Guy Weizman, bij velen bekend als artistiek directeur van Club Guy & Roni, werkt veelvuldig met acteurs, en regisseerde in 2009 het stuk 60 Years bij Schauspiel Köln met 5 acteurs en 5 dansers. Voor het NNT is Weizman geen onbekende. Hij werkte mee aan verschillende co-producties, waaronder Heelhuids en HalsoverkopCrash en meest recent De Laatkomer
 

Reginald Rose (1920-2002) putte vooral uit eigen ervaring als jurylid bij een moordzaak toen hij De Twaalf Gezworenen in 1954 als teleplay schreef. Vooral door de met Oscars-nominaties overladen verfilming, met schitterende hoofdrollen van Henry Fonda en Lee J. Cobb, en de vele theaterbewerkingen groeide het uit tot een ware klassieker. Het werk van Rose kenmerkt zich door controversiële sociale en maatschappelijke thema’s zoals abortus en burgerrechten. ‘Ik vind het belangrijk om over onrecht te schrijven’. 

Lees verder.. 

* Ook vriend worden? Klik hier

Geef uw reactie

Wilt u reageren op dit artikel? Vul de velden hieronder in om een bericht te plaatsen!

Meer nieuws

  • Noord Nederlands Toneel

    Bloemstraat 38
    9712 LE Groningen

    T: +31 50 588 54 40

    E: info@nnt.nl
Realisatie: Stoneart Webdesign