De nieuwe kunstenplanperiode 2017-2020 staat voor het NNT in het teken van een wijziging van de algemene, artistieke en zakelijke directie. Ola Mafaalani neemt in het najaar 2016 met haar vaste ensemble afscheid van het landelijke NNT-publiek met de voorstelling All Inclusive.

Guy Weizman en Julie Van den Berghe nemen vervolgens het stokje over en kiezen voor Graceful Horses als openingsvoorstelling. Met deze directiewissel wijzigt ook de zakelijke leiding; Arie Wink draagt per 1 januari 2017 zijn taken over aan Harmen van der Hoek (zakelijk directeur Club Guy & Roni en tot 1 oktober jl. programmamanager van 'Nature & Culture' bij Lwd2018).

 

Landelijke tournee najaar 2016: All Inclusive
All Inclusive wordt een voorstelling waar het gehele artistieke team van het NNT onderdeel van uit maakt en waarmee zij afscheid nemen van het publiek. De voorstelling is een vervolg op de aanzet die Mafaalani maakte met haar Staat van het Theater; een oproep aan iedereen om in beweging te blijven en zich niet af te sluiten voor de medemens. All Inclusive laat zien en voelen hoe het is om te wachten voor een deur waarvan je niet weet of het de ingang of de uitgang is. Hiervoor neemt het gezelschap verhalen van vluchtelingen en gesprekken met Amnesty International als basis.

 

Credits

Tekst               Ko van den Bosch op basis van waargebeurde verhalen en gesprekken.

Cast/regie       Ko van den Bosch, Malou Gorter, Bram van der Heijden, André Joosten, Ola

                        Mafaalani, Peter Vandemeulebroecke, Jochem Stavenuiter, Eef van Breen en de Eef

                        van Breen Group.

 

Landelijke tournee voorjaar 2017: Graceful Horses
Graceful Horses laat het publiek kennis maken met de nieuwe artistieke koers van het NNT. Het verfilmde boek They Shoot Horses Don’t They (regie Sydney Pollack, 1969) vormt de belangrijkste inspiratiebron voor deze productie. Het verhaal vormt zich rond een uitputtende en fatale danscompetitie, die wordt gadegeslagen door verveelde toeschouwers voor wie het leed van de deelnemers een vorm van vermaak is. Artistiek directeur Guy Weizman bewerkt het stuk tot een geheel nieuw verhaal, dat hij, zwevend tussen fictie en realiteit, vertelt met tekst, dans en muziek. Graceful Horses wordt een multidisciplinair spektakel over mensen in het nauw, onze eindeloze wil om te overleven en het kijken naar het leed van een ander op een veilige afstand. De live muziek uit de voorstelling komt van het befaamde Asko|Schönberg ensemble.

 

Credits

Regie                           Guy Weizman

Tekst                           Bernard Dewulf         

Choreografie               Roni Haver

Cast                            Bram van der Heijden, Veerle van Overloop, Hendrik Aerts, Igor Podsiadly,

                                   Dunja Jocic, e.a. 

Muziekcompositie       Morton Feldman, Julia Wolfe e.a.

Muziekuitvoering         Asko|Schönberg 

 

Geef uw reactie

Wilt u reageren op dit artikel? Vul de velden hieronder in om een bericht te plaatsen!

Meer nieuws

  • Noord Nederlands Toneel

    Bloemstraat 38
    9712 LE Groningen

    T: +31 50 588 54 40

    E: info@nnt.nl
Realisatie: Stoneart Webdesign