Theater de Machinefabriek wordt zeven dagen lang omgebouwd tot filmset voor 227 Groninger leerlingen uit het voorgezet onderwijs. Gekoppeld aan de nieuwe NNT-voorstelling Fellini, die zondag 6 oktober in première gaat, nodigde het NNT het Groninger Forum uit een filmworkshop voor het onderwijs te ontwikkelen. De leerlingen in de leeftijd van 15 t/m 18 jaar gaan aan de slag met acteren, camera, licht, grime, kostuums en decor. Hun eindresultaat zal in de vorm van een echte filmpremière worden vertoond op dinsdag 5 november 15.30 uur in ForumImages.

Unieke filmworkshop
Leerlingen van het Zernike College, Reitdiep College, Willem Lodewijk Gymnasium,  Maartens College, maar ook individuele leerlingen worden vanaf dinsdag 1 t/m woensdag 9 oktober in deze reeks filmworkshoppen begeleid door professionele filmmakers, theaterdocenten en vormgevers. Met als thema ‘dromen’ gaan ze samen met Ko van den Bosch (scriptschrijver én hoofdrolspeler van Fellini) aan de slag met het werk en het leven van de beroemde Italiaanse cineast Federico Fellini.

In deze Fellini-filmworkshop, ontwikkeld door Rosan Breman en Roeland Dijksterhuis, ervaren de leerlingen hoe het is om op een filmset te werken en wat er allemaal bij komt kijken om een filmscène op te nemen. Ook wordt er lesmateriaal ontwikkeld, waarin dieper wordt ingegaan op de kunstvormen theater en film en op de filmmaker Fellini. Na afloop van de reeks workshops, worden alle gefilmde scènes gemonteerd tot een eindproduct dat wordt gepresenteerd in ForumImages.

De eerste Nederlandse theatervoorstelling over wereldberoemde cineast

Federico Fellini (1920-1993) is één van de belangrijkste Italiaanse cineasten. Naast diverse andere Oscars ontving hij vlak voor zijn dood ook nog eens een Oscar voor zijn hele oeuvre.  Na de première in de Stadsschouwburg Groningen op zondag 6 oktober 2013 volgt een landelijke tournee tot 21 december. De voorstelling in regie van Ola Mafaalani en Ko van den Bosch en met live-muziek, uitbundige kostuums, tapdans en aerial art volgt het leven en gedachtewereld van de kleurrijke cineast.

 

Meer info over het educatieaanbod van het NNT: klik hier

Geef uw reactie

Wilt u reageren op dit artikel? Vul de velden hieronder in om een bericht te plaatsen!

Meer nieuws

  • Noord Nederlands Toneel

    Bloemstraat 38
    9712 LE Groningen

    T: +31 50 588 54 40

    E: info@nnt.nl
Realisatie: Stoneart Webdesign