Donderdag 11 februari is De Meester en Margarite van Stormvogels te zien in het Grand Theatre Groningen. 


 

De regie van de voorstelling is in handen van Julie van den Berghe. Zij zal vanaf 1 januari 2017 als artistiek leider Toneel, samen met Artistiek en Algemeen Directeur Guy Weizman het NNT gaan leiden. De Meester en Margarite is dus een unieke kans om alvast kennis te maken. 

 

 

Stormvogels neemt je graag mee in een reis die De Meester en Magarite heet en vertelt het verhaal vanuit het perspectief van een meester, die door de van hogerhand opgelegde censuur –en verslaafd aan morfine- in een mentaal isolement geraakt, waarin de grens tussen koortsdroom en realiteit vervaagt. De personages uit de nog tot stand te komen roman waar de meester aan werkt, komen tot leven en lijken hem te overheersen. Of is het de verbeelding van de meester zelf, die tot hem spreekt en zich uiteindelijk tegen hem keert? Kortom, een verhaal over bestaansrecht en vrijheid; zowel in en van de kunst, als in en van de mens. Voor meer informatie en tickets.

 

Julie van den Berghe (1981, Gent) studeerde in 2010 af aan de regieopleiding van de Amsterdamse Theaterschool. Haar eindwerk was De Coup/e (naar the Cut van Mark Ravenhill) en ging in juni 2010 première op het ITS Festival in Amsterdam en daar sleepte Van den Berghe de Ton Lutz prijs in de wacht (prijs voor de beste regie). Vanaf september 2010 is Van den Berghe als huisregisseur vast verbonden aan het
stadstheater NTGent in België. Tevens realiseerde ze sinds 2011 diverse theaterprojecten bij de Münchner Kammerspiele, Toneelgroep Amsterdam en het Noord Nederlands Toneel in Groningen. Sinds september 2014 is Julie actief betrokken als artistiek leider bij Stormvogels.

 

Geef uw reactie

Wilt u reageren op dit artikel? Vul de velden hieronder in om een bericht te plaatsen!

Meer nieuws

  • Noord Nederlands Toneel

    Bloemstraat 38
    9712 LE Groningen

    T: +31 50 588 54 40

    E: info@nnt.nl
Realisatie: Stoneart Webdesign