Voor het jaarlijkse jongerenproject Dichterbij zoekt het Noord Nederlands Toneel (NNT): 
- Studenten theatervormgeving/scenografie (3e of 4e jaars) 

Ook in 2014 organiseert het Noord Nederlands Toneel weer Dichterbij, waarbij jongeren van 15 t/m 20 jaar uit de drie noordelijke provincies in een vakantieweek een eigen voorstelling maken en spelen voor publiek in Theater de Machinefabriek. De jongeren melden zich individueel aan en doen mee als acteur, danser, muzikant, zanger(es) of technicus.  

Er zijn twee voorbereidingsweekenden op 5/6 en 19/20 april. De echte Dichterbij-week is van zondag 27 april t/m maandag 5 mei. Er wordt met de deelnemers elke dag van 10 tot 18 uur gewerkt. Vanaf donderdag 1 mei duurt de werkdag voor de jongeren tot 22 uur ‘s avonds. Buiten deze werktijden zijn er voor de crew nog artistieke en productievergaderingen. 

De voorstellingen zijn op zaterdag 3 mei om 20:30 uur (try-out), op zondag 4 mei om 21:00 uur (premiere) en op maandag 5 mei om 13:00 en 17:00 uur. 

Dichterbij 2014 is een samenwerking met Theater na de Dam. De artistieke coördinatie van Dichterbij is in handen van Anika Abbing, als theaterdocent verbonden aan het NNT, en Jorieke Abbing. 

De deelnemers worden begeleid door verschillende studenten van kunstvakopleidingen in Nederland. Voor het vormgeving zoeken wij enthousiaste studenten die affiniteit en ervaring met het concept en met de doelgroep hebben. Ook is de bereidheid om naar Groningen te komen en hier meerdere dagen te werken en te verblijven essentieel.

De studenten die meewerken krijgen van ons een stagevergoeding. Verder regelen wij overnachtingsmogelijkheden en krijgen zij elke dag lunch en diner van ons aangeboden.  

Reageren kan t.a.v. René de Haan (hoofd educatie NNT) - 050-5885447, rene@nnt.nl

 

Geef uw reactie

Wilt u reageren op dit artikel? Vul de velden hieronder in om een bericht te plaatsen!

Meer nieuws

  • Noord Nederlands Toneel

    Bloemstraat 38
    9712 LE Groningen

    T: +31 50 588 54 40

    E: info@nnt.nl
Realisatie: Stoneart Webdesign