NNTWEE NNTWEE
blog

DEMI KOMT DICHTERBIJ

17/04/2018

Zaterdag 14 april 2018

Het eerste kennismakingmoment van Dichterbij 2018 , de twintigste editie. Veelbelovend, spannend, nieuw, maar toch ook best oud met al die oud-deelnemers die het Dichterbij-land wederom willen betreden.
Met z’n allen (nou ja “allen”…vrij veel mensen stelden de eerste kennismaking nog even uit) zaten we te wachten in de foyer. Af en toe kwam er een huppelende NNT’er op sokken voorbij, maar erg veel konden we daar nog niet uit opmaken; we moesten toch echt even geduld hebben.

Één namenlijst later gingen we beginnen, of Karlijn Kistemaker en Roeland Hofman gingen beginnen, want die hadden iets voor ons in petto: een stappenplan voor het Perfecte Toneelstuk, want dat zou het worden. Strak in pak met een onderdrukte lach presenteerden ze een toneelstukje waarin alle “begeleiders” vertegenwoordigd werden. Het ijs was gebroken, de kloof tussen geslaagd maker en beginnend speler was nog maar een drempeltje; kortom het was tijd voor ons om de vloer op te gaan.

Na een warming-up van Tatiana (danser bij Club Guy & Roni) met krakende en zwetende lijven en een paar spelopdrachten waarmee wij ons stuk voor stuk voorstelden, werden we in groepen ingedeeld.
Elke groep kreeg de opdracht het perfecte begin voor het perfecte toneelstuk te maken. Halverwege de dag wisselden de groepjes -op de dansgroep na- om ook nog met andere mensen te werken. De tijd vloog, net als wij. Voor we het wisten was het tijd om aan elkaar te presenteren wat we gedaan hadden.

Even een korte schets van wat er allemaal voorbij kwam:
een kannibalenfamilie, een stiefmoeder, een monoloog in een winterwonderjas die regelrecht uit Frozen óf Game of Thrones kon komen, clowns die eigenlijk geen clowns waren, een paard, een schaap, een dierenliefhebber (vandaar het paard en schaap), romantiek (niet alleen voor het paard en schaap), een deur, een dans…
En dit was nog maar het tipje van de sluier, die er trouwens ook was.
Een begin gaat het stuk dus wel krijgen, het kan alleen (gelukkig) nog alle kanten op.

Na de presentaties gingen we op de foto (Paparazzi?) en gaven we nog even onze maten door; wij vermoeden zodat ze die kunnen doorverkopen als we beroemd zijn, maar dat weten we niet zeker. Toen was het tijd voor een heerlijk avondmaal (van die maten klopt dus niks meer) en een inleiding op de voorstelling Salam,waarna we de voorstelling ook daadwerkelijk gingen zien.

Een lange, toch verrassend korte dag, die zeker geslaagd was.
Wij zijn er klaar voor. Volk van Nederland, get ready too, want wij van Dichterbij 2018, zijn nog lang niet moe. Joe.

Dichterbij2018 kennismaking 140418 (10)IK KAN DIT BETER