Sluit
Sluit

Op Oerol is Faust een vluchteling

Op de donkerste plek op festivaleiland Terschelling speelt: FAUST™.

De Vlaamse Peter Verhelst schreef de tekst, NNT ensemblelid Hendrik Aerts regisseert. Er is live muziek door het Noord Nederlands Orkest geschreven door Yu Oda. FAUST™ is een monumentale en sterk beeldende, muzikale voorstelling over de impasse tussen gevoel en verstand.

Goethe zette in zijn Faust goed en kwaad lijnrecht tegenover elkaar. Peter Verhelst neemt die strijd als uitgangspunt om te laten zien dat die twee misschien wel helemaal niet bestaan, in ieder geval niet in absolute zin. Twee verschillende mensen met een totaal ander perspectief over goed en kwaad ontmoeten elkaar. Onder hun discussies over individuele verantwoordelijkheid, orde, rechtvaardigheid, slachtoffers en daders sluimert iets anders: de worsteling om de modderige moeilijkheid die het mens-zijn is onder woorden te brengen.

Met deze woordenstrijd tussen Faust (Veerle van Overloop) en Mefisto (Tom Jansen) en hun onvermogen om naar de ander te luisteren en verder te kijken dan hun eigen perspectief op de wereld, gunt FAUST™ ons een blik op onze huidige gepolariseerde tijd. Als we verslaafd zijn aan ons eigen gelijk, hoe komen we dan dichter bij elkaar? Hoe kunnen we over ons cynisme heen stappen en verantwoordelijkheid nemen voor de wereld? En kunnen we nog bepalen wat goed en rechtvaardig is als we die rechtvaardigheid alleen voor onszelf opeisen en niet voor de ander?

Co-productie met het Grand Theatre

Feed

De negen grootste gezelschappen en hun aanbod voor dit seizoen.

18 09 2018

Komende vrijdag: FridayNITE met..

16 09 2018

Dansen voor het Koningspaar

09 08 2018

Extra speelbeurten SALAM in verband met Nederlands Theaterfestival

05 07 2018