contact_1_1.png

Theater de Machinefabriek

Thuis van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni

Theater de Machinefabriek is de theaterwerkplaats van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni. In het monumentale pand aan de Bloemstraat wordt gewerkt in ons kostuumatelier, op kantoor, de werkplaats, en natuurlijk in de repetitieruimtes. Hier wordt geëxperimenteerd, uitgeprobeerd en worden talloze ideeën uitgebroed. Alles is mogelijk en niks is te gek. 


Het markante gebouw werd begin 20e eeuw ontworpen door de bekende gemeentearchitect J.A. Mulock Houwer en was oorspronkelijk een kolengestookte elektriciteitscentrale. Tot circa 1936 leverde de centrale stroom aan de hele stad Groningen. 

Vanwege de monumentale status van het gebouw is de gevel nooit verbouwd. Maar daarachter gaat een heel andere wereld schuil. Zo zijn de voormalige turbinehal en het ketelhuis nu een theaterzaal met 160 zitplaatsen. Daarnaast is het gebouw ingericht met een repetitieruimte, werkplaats, kostuumatelier, kantoorruimte, kantine en twee foyers. Geen ruimte wordt ontzien bij het maken van een theatervoorstelling. Van de kelder tot de werkplaats, elke plek in het gebouw heeft wel eens gediend als decor voor een voorstelling. 
   

Iedere vrijdagavond vanaf 17:00 gooien we de deuren van De Machinefabriek wagenwijd open voor 'Machinefabriek RAW'. Een plek waar je aan het eind van de week naar toe gaat met vrienden of collega’s om bij te praten, lekker te eten, en je vervolgens te laten verrassen door een voorstelling, expositie, lezing of optreden. Alles wat ruw, rauw of onaf is, in ontwikkeling, op kweek of in de steigers verdient hier een plek. Iedere vrijdagavond heeft een ander programma. Je kunt komen en gaan wanneer je wilt en je mag altijd blijven eten.

Theater de Machinefabriek

 

Bezoekadres:

Bloemstraat 38

9712 LE GRONINGEN

 

Postadres:

Postbus 7090 

9701 JB Groningen

 

 

  • Noord Nederlands Toneel

    Bloemstraat 38
    9712 LE Groningen

    T: +31 50 588 54 40

    E: info@nnt.nl
Realisatie: Stoneart Webdesign