We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Een visueel gedicht over mogelijke eindes

Bijna alles komt ten einde. Soms abrupt, soms in fases. Soms verrassend, soms gewelddadig. Soms aangekondigd, soms onaangekondigd. En in deze tijden van crisis, is het einde van de wereld misschien wel dichterbij dan ooit.

Zo’n definitief einde roept angst en onzekerheid op – maar is een einde juist ook niet het begin van verandering? Waar komt die  fatalistische angst vandaan? Hoe gaan we om met vergankelijkheid? Wanneer beschouwen we iets als een einde, en wanneer als een begin?

Met de beeldende voorstelling Seven Last Songs gaat regisseur Mart van Berckel op zoek naar de schoonheid van het einde. Zeven tableaus, die door één acteur uitgevoerd worden, tonen samen een scala van mogelijke eindes: van een kleinmenselijk afscheid tot een allesverwoestende klimaatcatastrofe. Seven Last Songs is een melancholische, menselijke, troostrijke en absurdistische verkenning van einde en begin.

Met zijn vaste artistieke team creëert Mart van Berckel een poëtische en beeldende theatertaal, waarin lichaam en ruimte, beeld, geluid en beweging een strakke eenheid vormen. Deze voorstelling is Marts volgende experiment naar een fragmentarische manier van theater maken en –kijken. Verwacht geen logisch verhaal, maar een voorstelling als een gedicht, dat de zintuigen en de fantasie prikkelt.

Seven Last Songs is een (RAW)voorstelling.

Seven Last Songs maakt deel uit van RAW, het talentontwikkelingstraject van het Noord Nederlands Toneel, waarin talentvolle makers begeleid worden naar het werken voor de grote zalen van de Nederlandse theaters en hun kunstenaarschap kunnen ontwikkelen via onderzoek en experiment.

Regie: Mart van Berckel

Scenografie: Vera Selhorst

Geluidsontwerp: Mauro Casarini

Dramaturgie: Florian Hellwig

Artistiek advies: Angela Herenda

Regieassistent: Emma van den Elshout

Spel: Sanne den Hartogh, met medewerking van Bram van der Heijden

tourlist

dec
vr 3 dec 20:30
Agenda

RAW: Seven Last Songs

Theater de Machinefabriek Groningen
za 4 dec 20:30
Agenda

RAW: Seven Last Songs

Theater de Machinefabriek Groningen
zo 5 dec 16:00
Agenda

RAW: Seven Last Songs

Theater de Machinefabriek Groningen

Feed

Kwame Audition

17 05 2021

NITE Delivery: Meer is meer

28 04 2021

Noord Nederlands Toneel én Club Guy & Roni in de BIS

04 06 2020

2THE LOO: Cursus Noors Breien

03 06 2020
Meer feeds

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.